Вести

22.02.2024.

Информатичку обуку завршило 27 ОСИ из Западне Бачке

На подручју Западнобачког округа 27 особа са инвалидитетом (ОСИ) успешно је завршило информатичку обуку по ЕЦДЛ стандарду, у оквиру последнјег циклуса обука за тржиште рада. Бесплатну информатичку обуку за незапослене ОСИ са подручја општина Сомбор, Оџаци и Кула организовала је Филијала Сомбор Националне службе за запошљавање.

Обука по ECDL стандарду је програм учења осмишљен како би се што лакше постигао потребни ниво информатичке писмености, организован по модулима којима су обухваћене теме попут: увода у информатику, рада у корисничком окружењу Windows XP, обраде текста у програму MS WORD, Excel табеларних калкулација, израде Power Point презентација и електронске комуникације.

Свих 27 полазника ове обуке из Западнобачког округа стекло је међународно  признату ЕЦДЛ квалификацију која отвара могућност запошљавања код послодаваца који захтевају познавање рада на рачунару. Из сомборске Филијале НСЗ поручују да се обукама за тржиште рада допуњује образовање незапослених лица и стичу нова знања и вештине тражене на тржишту рада.