Дoгађаjи

31.05.2023.

Инфо дан компаније Zijin Mining у Зајечару

На иницијативу кинеске компаније Serbia Zijin Mining Бор, у зајчерској Филијали Националне службе за запошљавање 29. маја је одржан „Инфо дан“, током којег су представници Зиђин Мајнинга промовисали рад у својој компанији и понуде слободних послова намењене кандидатима са подручја Општине Зајечар.

У непосредном контакту са незапосленим грађанима Зајечара, представници Зиђинга су преузели њихове радне биографије (ЦВ) и обавили информативне разговоре и интервјуе за посао. Кроз зајечарску Филијалу НСЗ тог дана је прошло више од двеста незапослених грађана који су били заинтересовани да се запосле код кинеског инвеститора из Бора.

Незапослени Зајечарци су том приликом могли да се директно упознају са условима рада у Зиђингу и кадровским потребама овог великог послодавца. Према повратним информацијама, „Инфо дан“ је у потпуности испунио како очекивања компаније Зијин, тако и очекивања тражилаца запослења.

Иначе, кинеска компанија је учествовала и на Сајму запошљавања, који је 28. априла одржан у Испостави Бољевац Националне службе за запошљавање, где је огласила потребу за попуњавањем 60 слободних радних места, углавном радницима техничке струке.