Дoгађаjи

05.04.2023.

Форуми за јужнобанатске послодавце

Током протекле две недеље Филијала Панчево организовала је три Форума за послодавце на којима су представљени јавни позиви НСЗ за 2023. годину. На форумима су учествовала 42 послодавца из Панчева, Ковачице и Алибунара, где су и одржане презентације.

Обраћајући се учесницима, в.д. директора Филијале Панчево Јелена Шиник изразила је задовољство због доброг одазива послодаваца, указујући  да за јавне позиве НСЗ сваке године влада велико интересовање. Истакла је  лепу сарадњу коју панчевачка филијала негује са локалним послодавцима и позвала их да све новине у раду прате и преко Viber канала и друштвених мрежа НСЗ. 

Форуми су били прилика да се у разговору са послодавцима сагледају и проблеми које имају у пословању, а највише су указивали на недостатак радне снаге као и што остају без  младих радника који када се обуче одлазе и започињу своје мале бизнисе.

Један од послодаваца,Ђорђе Миленковић власник новоотворене фирме „Рататуи“, каже да ће му требати радници јер ће се бавити кетерингом и планира сарадњу са локалним кафетеријама:  „Дошао сам да се распитам детаљније око подстицаја које могу да добијем преко НСЗ. Значи ми што постоје овакви програми, посебно сада када смо на почетку рада. Требаће нам један кувар и имам простора да запослим једну особу са инвалидитетом. Отворена нам је позиција за рад на рачунару и позив доставних возила, а ОСИ могу да обављају такву врсту посла.“

Јавне позиве и конкурсе НСЗ су јужнобанатским послодавцима презентовале Вања Милићевић начелник Одељења за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке и Зорица Максимовић саветник за рад са особама са инвалидитетом (ОСИ).