Дoгађаjи

21.03.2023.

Форуми послодаваца у Вршцу, Пландишту и Белој Цркви

Вршачка филијала Националне службе за запошљавање организовала је ове године три форума послодаваца - први у просторијама Филијале, а затим и у својим испоставама у Пландишту и Белој Цркви. Скуповима је присуствовало преко 40 послодаваца, како из приватног, тако и из јавног сектора.

У оквиру наставка успешне сарадње локалне Националне службе са послодавцима, представнице Одељења за програме запошљавања, додатно образовање и обуке вршачке филијале НСЗ представиле су привредницима актуелне јавне позиве и конкурсе за доделу олакшица при запошљавању, при чему им је пажња скренута на субвенције које се додељују за запошљавање теже запошљивих категорија грађана. О функцији посредовања у запошљавању и могућностима сарадње кроз основну делатност НСЗ, говорила је начелница Одељења за посредовање у запошљавању. 

Обраћајући се представницима фирми, директор Филијале НСЗ Вршац Радојица Лазин је изразио задовољство бројем послодаваца заинтересованих за мере и програме запошљавања, захвалио им се на досадашњој успешној сарадњу и пожелео им срећу у проналажењу адекватних радника. Он је истакао да ће у наредном периоду фокус Националне службе бити на успостављању сарадње и са новим послодавцима на локалном тржишту рада.

Директорка предузећа „Јасмил“ Славица Буљ је изразила велико задовољство овим видом комуникације са Националном службом и истакла да јој веома значи помоћ и подршка коју НСЗ пружа, с обзиром на то да се делатност којом се бави у последње време суочава са великим дефицитом стручних радника, будући да у Пландишту и Вршцу више нема школе за кројаче. Она је истакла да ће, у таквој ситуацији на тржишту, њена фирма имати шансу да нове кадрове оспособи за рад управо кроз обуке Националне службе и Програм за стицање практичних знања и вештина.