Дoгађаjи

13.03.2023.

Форуми послодаваца у Параћину и Ћуприји

Јагодинска филијала Националне службе за запошљавање организовала је 9. марта форум за привреднике из Параћина у сарадњи са Oпштином Параћин и Регионалним старт - ап центром, а за привреднике из Ћуприје 10. марта у сарадњи са Oпштином Ћуприја. На форумима су презентовани актуелни јавни позиви НСЗ који предвиђају директне финансијске подстицаје за запошљавање незапослених а посебно теже запошљивих категорија и особа са инвалидитетом.

Форумима су присуствовали привредници из разних области пословања од којих су неки дугогодишњи партнери НСЗ приликом запошљавања нових радника, а нарочито је значајно било присуство послодаваца који до сада нису били корисници подстицајних средстава.

Послодавцима су приликом презентације јавних позива  дата детаљна појашњења о условима, начину  и потребној документацији за конкурисање.  Интересовање је исказано за све мере Националне службе као што су стручна пракса, обука на захтев послодавца, запошљавање лица из категорије теже запошљивих, запошљавање особа са инвалидитетом... 

Обраћајући се привредницима, вршилац дужности директора Филијале Јагодина Светлана Митровић истакла је значај финансијске подршке, као и нефинансијских услуга које се односе на бесплатно оглашавање радних места, посредовање у запошљавању, психолошку процену кандидата, коришћење дигитализованих улуга путем онлајн платформи и новоотвореног сервиса за комуникацију на Вибер каналу. Нагласила је да читав сет услуга Националне службе као модерног јавног сервиса даје могућност послодавцима и незапосленима да на савремен, једноставан и ефикасан начин дођу до потребних информација и средстава.