Дoгађаjи

03.03.2023.

Форуми послодаваца одржани у Суботици, Малом Иђошу и Бачкој Тополи

Филијала Суботица Националне службе за запошљавање организовала је за привреднике у Суботици, Малом Иђошу и Бачкој Тополи Форуме послодаваца на којима је презентовала и промовисала актуелне јавне позиве и конкурсе за реализацију мера активне политике запошљавања у 2023. години.

- Јавни позиви и конкурси намењени су како послодавцима, тако и незапосленим лицима са евиденције НСЗ, а посебан акценат стављен је на запошљавање теже запошљивих категорија. Што се тиче мера додатног образовања и обука, најактуелнији су програм стручне праксе. Када су у питању програми запошљавања онда је то јавни позив намењен послодавцима за запошљавање лица из теже запошљивих категорија, као и јавни радови и јавни позив за самозапошљавање – истакла је Драгана Врањеш, начелница Одељења за  програме запошљавања, предузетништво и образовање и обуке у суботичкој НСЗ, и додала да се сваке године бележи велико интересовање за коришћење ових програма.

Суботичка компанија "Бомаx" већ годинама уназад конкурише на јавне позиве НСЗ, а сада најављује да и ове године планира да повећају број својих радника преко коришћења неке од мера за олакшано запошљавања.

- Још увек нисмо донели одлуку на које тачно конкурсе ћемо аплицирати, али пошто се предузеће шири, имаћемо потребу за доста кадрова. И ове године ћемо учествовати на сајмовима запошљавања које организује НСЗ, а претходне године смо запослили три особе управо захваљујући том сајму. У нашем округу се отварају нове компаније, а постојеће се шире и заиста мислим да све оне могу да искористе државне погодности за запошљавање нових кадрова – поручује Анамарија Ковач из ове компаније.

На одржаним Форумима учествовало је око 80 послодаваца, којима су пружене све потребне информације о расписаним конкурсима. Они су упућени да се за све недоумице и нејасмноће обрате сарадницима НСЗ који им увек стоје на располагању.