Дoгађаjи

15.03.2023.

Форум послодаваца у зајечарској филијали НСЗ

Овогодишњи Форум послодаваца, на којем су представљене мере активне политике запошљавања и сет субвенција Националне службе намењен привредницима, одржан је 13. марта у зајечарској филијали НСЗ.

Скуп је организован како би се привредници што боље информисали, анализирали актуелни јавни позиви и конкурси НСЗ, али и детаљније послодавцима представиле основне делатности НСЗ, односно услуге које она пружа приликом посредовања у запошљавању.

Форуму је присуствовало 17 послодаваца из приватног сектора, углавном фирме и предузетници који до сада нису користили субвенције Националне службе, али и послодавци који су раније, као незапослени, започелу приватну делатност користећи субвенцију Националне службе за самозапошљавање.

Учеснике скупа је поздравио и пожелео им добродошлицу ПР зајечарске филијале Александар Дијановић, о функцији посредовања у запошљавању и могућностима сарадње кроз основну делатност НСЗ говорила је начелница Одељења за посредовање Светлана Михајловић, а било је речи и о сајту НСЗ, сајмовима запошљавања, посредовању преко Пријаве потребе за запошљавањем, обукама и свим осталим могућностима које функција посредовања у запошљавању пружа послодавцима.

Када је реч о мерама активе политике запошљавање, послодавце је информисала начелница Одељења за програме запошљавања Драгана Милијев, која је учесницима представила појединачне програме директо намењене привредницима, попут запошљавања теже запошљивих категорија на новоотвореним радним местима, приправништва за незапошљена лица са средњим образовањем и програма стицања практичних знања, а учесницима су представљени и сви остали актуелни јавни позиви.

- Судећи на основу интересовања приситних послодаваца и њиховој интеракцији са предавачима, овогодишњи Форум је у потпуности оправдао своју сврху. Са задовљством можемо констатовати да смо пружили праве и корисне информације које ће допринети бољој и обимнијој сардњи Националне службе са зајечарским предузетницима и приватницима, поручују из зајечарске филијале НСЗ.