Дoгађаjи

20.03.2023.

Форум послодаваца у Великом Градишту

На Форуму послодаваца који је одржан у свечаној сали Скупштине општине Велико Градиште, 16 марта присуствовала су 24 привредника из приватног и јавног сектора као и представници локалне самоуправе.

Форум је организовала Филијала Пожаревац НСЗ у сарадњи са Регионалном привредном комором Браничевског и Подунавског управног округа и Регионалном развојном агенцијом „Браничево-Подунавље“ ДОО.

Представници Филијале Пожаревац НСЗ представили су послодавцима актуелне јавне позиве Националне службе за запошљавање, позвали их да конкуришу за програме подршке и подсетили на интернет страницу и услуге које могу користити путем онлајн платформи. У разговору са послодавцима указано је и на нефинансијске услуге, као што су бесплатно оглашавање радних места, посредовање у запошљавању и психолошка процена кандидата.

Истичући значај оваквих скупова на којима се предузетници информишу  о могућностима које пружају Јавни позиви, руководилац Одељења за локални економски развој Општине Велико Градиште Јасмина Штрбац је указала и да је то прилика да изнесу и  размене искуства и остваре непосредне контакте.

На форуму су представљене и услуге Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа  и јавни позиви  Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ ДОО.