Дoгађаjи

31.03.2023.

Форум послодаваца у Тутину

Филијала НСЗ Нови Пазар организовала је други форум послодаваца у Тутину, уз присуство више од 20 привредника као и представника локалнх институција.

„Ово је  одлична прилика да се директно сусретнемо са послодавцима из Тутина. Ми смо само прошле године омогућили да се преко 150 незапослених тутинаца успешно радно ангажује кроз различите финансијске подстицаје НСЗ. Уз нашу подршку отворено је и 40 нових самосталних привредних субјеката, који ће у наредном периоду сигурно запослити још нових радника“, истакао је директор новопазарске филијале НСЗ Фахрудин Ђекић.

„Општина Тутин активно учествује на овом форуму послодаваца, јер желимо нашим привредницима да олакшамо приступ свим изворима финансирања које нуди НСЗ, а све у циљу подстицања запошљавања наших суграђана“, рекао је  Муамер Маврић, начелник општинске управе у Тутину.

Послодавци  су истакли задовољство организацијом форума на којем су  детаљно информисани о јавним позивима НСЗ. „Програми који се данас представљају из НСЗ нама пуно значе. Данас је доста тешко доћи до квалитетних кадрова, па заједнички, са сарадницима из НСЗ  покушавамо да премостимо све те проблеме“, истакао је Енес Махмутовић, представник команије DALLAS Тутин.