Дoгађаjи

15.03.2023.

Форум послодаваца у Кучеву

Филијала Пожаревац Националне службе за запошљавање одржала је 14. марта у Скупштини општине Кучево још један Форум послодаваца, на којем је, поред представника локалне самоуправе, присуствовало 25 послодаваца из приватног и јавног сектора.

Овај форум, као и претходни, пожаревачка филијала је реализовала у сарадњи са Регионалном привредном комором Браничевског и Подунавског управног округа и Регионалном развојном агенцијом „Браничево-Подунавље“.

Учеснике форума најпре је поздравлила Гордана Миленковић, руководилац Одељења за локални економски развој (ЛЕР) Општине Кучево, истакавши при том вишегодишњу успешну сарадњу Општине са локалном НСЗ.

Представници Националне службе представили су послодавцима јавне позиве за ову годину, а затим су своје услуге и јавне позиве представиле и колеге из Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа и Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“.

Велико интересовање за јавне позиве НСЗ изразили су предузетници који до сада нису користили подстицајна средства за запошљавање. Њима су, поред финансијских подстицаја, представљене и  нефинансијске услуге које НСЗ пружа, као што су бесплатно оглашавање радних места, посредовање у запошљавању, психолошка процена кандидата, услуге преко онлајн платформи и новоотвореног сервиса за комуникацију на Вибер каналу.

Привредници који своје пословање развијају већ деценијама уназад и негују добру сарадњу са НСЗ, изнели су на скупу своја позитивна искуства и пружили корисне савете предузетницима који су на почетку свог пословања. Поред информација које су добили, о могућностима, условима и начину конкурисања за програме запошљавања, Форум послодаваца био је добра прилика и за успостављање непосредног контакта са новим привредницима и развијање већ постојеће сарадње са дугогодишњим пословним партнерима.