Дoгађаjи

05.10.2023.

Филијали Бор Националне службе за запошљавање додељена Плакета града Бора

На свечаној академији поводом 3. октобра, Дана града Бора и 79 година од ослобођења у Другом светском рату, Филијали Бор Националне службе за запошљавање дедељена је Плакета града Бора за изузетан допринос у спровођењу мера активне политике запошљавања. Вршиоцу дужности директора борске филијале Лидији Начић, Плакету је уручио градоначелник Александар Миликић.

Плакета града Бора је веома значајно признање које се додељује за изузетан дипринос у афирмацији и промовисању града Бора, као и за пружену помоћ граду и/или његовим грађанима. У току године може се доделити највише пет оваквих јавних признања. Ове године, Филијала Бор Националне службе за запошљавање је била једино правно лице коме је Плакета додељена.

„Реализовањем разноврсних програма активне политике запошљавања, пружањем континуиране подршке послодавцима и незапосленима, организовањем обука за будуће предузетнике, преквалификацијама незапослених лица за друга занимања, организовањем сајмова запошљавања, Филијала Бор НСЗ значајно је допринела смањењу незапослености у нашем граду. Филијала активно ради на идентификацији потреба тржишта рада и доприноси развоју предузетништва и стварању нових радних места, те развоју локлане привреде“, истакнуто је у образложењу. 

„Захваљујући одличној сарадњи са Националном службом за запошљавање, град Бор је добитник признања за допринос запошљавању кроз мере активне политике запошљавања“, наглашено је у закључку приликом уручивања Плакете.