Саопштења

06.06.2024.

Други Регионални специјализовани виртуелни сајам запошљавања и професионалне оријентације у Нишу

Филијала Ниш Националне службе за запошљавање организује други по реду Регионални специјализовани виртуелни сајам запошљавања и професионалне оријентације у оквиру Форума напредних технологија, у среду 12. јуна 2024. године, од 10-14 часова, на платформи https://nsz-virtuelnisajam.rs коришћењем иновативне технологије која обезбеђује једноставан приступ и виртуелно окружење прилагођено корисницима.

На овогодишњем Специјализованом виртуелном сајму запошљавања учествоваће око 30 послодаваца и партнера,  са исказаним потребама за запошљавањем преко 500 лица различитих квалификација и профила занимања.

Највећа потражња на Сајму биће за радницима у ИТ сектору, програмерима различитих специјалности и електроинжењерима, за инжењерима у производњи, контроли квалитета, машинским и грађевинским инжењерима, архитектама, сарадницима у финансијама, продаји и логистици, економистима, административним радницима али и за  оператерима у производњи, електротехничарима и  механичарима за одржавање машина. 

Поред филијале Ниш  укључене су и филијале Националне службе за запошљавање из  града Бора, Зајечара, Крушеваца, Јагодине, Пирота, Прокупља, Лесковаца и Врања.

На Регионалном специјализованом виртуелном сајму запошљавања могу учествовати сви који су заинтересовани, без обзира да ли се налазе на евиденцији  НСЗ.

Регистрација учесника сајма је путем  веб платформе  https://nsz-virtuelnisajam.rs , а након регистрације -  сви који су се регистровали као корисници, добијају лични налог за будућа приступања платформи (обезбеђена политика приватности). Платформи се може приступити и очитавањем QR кода који се налази  на  постеру сајма.

Поред могућности да се директно пријаве, тражиоци запослења имаће прилику да директно разговарају са послодавцима из бројних компанија (chat опција, кликом на штанд са називом компаније), а могу  добити и  смернице  како да  напишу своју  радну биографију (CV), како се припремити за  интервју са послодавцем, и  информисати  о пројеку „Гаранција за младе“.

На платформи Виртуелног сајма у „Простору за конференције“ постављен је видео садржај  „Како се припремити за разговор за посао“.

Сви који посете Сајам  имаће ће прилике да се информишу и о Форуму напредних технологија који се 12 и 13. јуна одржава  у Научно - технолошком парку Ниш.
 Више о томе можете сазнати на: https://fnt.rs .