Послови

29.11.2023.

ДОМ ЗДРАВЉА ГРАЧАНИЦА тел./факс: 038/646-24 e-mail: dzgracanica@gmail.com

ДОМ ЗДРАВЉА ГРАЧАНИЦА тел./факс: 038/646-24 e-mail: dzgracanica@gmail.com

ДОМ ЗДРАВЉА ГРАЧАНИЦА
тел./факс: 038/646-24
e-mail: dzgracanica@gmail.com

1) Доктор медицине изабрани лекар
на одређено време до 6 месеци, због повећаног обима посла
3 извршиоца

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и следеће услове: стручна спрема / образовање: високо образовање: на интегрисаним академским студијама из области медицине, по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године; на основним студијама из области медицине у трајању од најмање пет година по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године; медицински факултет. Додатна знања / испит / радно искуство: положен стручни испит; важећа лиценца; најмање шест месеци радног искуства у звању доктора медицине.

2) Виша медицинска сестра – техничар
на одређено време до 6 месеци, због повећаног обима посла

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и следеће услове: стручна спрема / образовање: високо образовање: на основним студијама првог степена (основне струковне студије / струковна медицинска сестра – техничар) по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године; на основним студијама у трајању од најмање две године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године. Додатна знања / испит / радно искуство: стручни испит, важећа лиценца, најмање шест месеци радног искуства у звању више, односно струковне медицинске сестре.

3) Виши физиотерапеут
на одређено време до 6 месеци, због повећаног обима посла

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и следеће услове: стручна спрема / образовање: високо образовање: на основним студијама првог степена (основне струковне студије / струковни физиотерапеут) по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године; на основним студијама у трајању од најмање две године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године. Додатна знања / испит / радно искуство: стручни испит; важећа лиценца; најмање шест месеци радног искуства у звању вишег, односно струковног физиотерапеута.

4) Зубни техничар
на одређено време до 6 месеци, због повећаног обима посла
2 извршиоца

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и следеће услове: стручна спрема / образовање - средње образовање, медицинска школа, зубни техничар. Додатна знања / испит / радно искуство: стручни испит; важећа лиценца; најање шест месеци радног искуства у звању зубни техничар.

ОСТАЛО: Уз пријаву својеручно потписану са кратком биографијом, адресом, e-mail адресом и контакт телефоном, кандидати у затвореној белој коверти подносе: оверену фотокопију дипломе о стеченом образовању одговарајућег профила; оверену фотокопију уверења (потврде) о положеном стручном испиту; оверену фотокопију лиценце издате од надлежне коморе или оверену фотокопију решења о упису у именик коморе; оверену фотокопију извода из матичне књиге рођених у складу са важећим Законом; оверену фотокопију извода из матичне књиге венчаних (ако је кандидат променио презиме); личну карту (очитану); оверену фотокопију уверења о држављанству.

Кандидати који испуњавају услове огласа могу бити позвани на разговор ради пружања додатних информација које могу бити важне за доношење одлуке о избору кандидата, о чему одлуку доноси в.д. директора.
Одлука о избору кандидата који ће бити примљен у радни однос биће донета у року од највише 30 дана од дана завршетка огласа. Кандидати који не буду изабрани неће бити посебно обавештавани о резултатима конкурса.

Пре заснивања радног односа кандидат који буде изабран је дужан да достави: уверење да се против кандидата не води истрага или кривични поступак (уверење издаје суд) не старије од 6 месеци; уверење о (не)кажњавању (уверење издаје полицијска управа) не старије од 6 месеци; лекарско уверење као доказ о здравственој способности за послове за који се заснива радни однос у оригиналу.

Пријавом на оглас кандидат даје своју сагласност за обраду података о личности у сврху избора у радни однос. Подаци се не могу користити у друге сврхе.
Оглас објавити код Националне службе за запошљавање, интернет страницама Министарства здравља РС/Огласи и конкурси здравствених установа и интернет страници Дома здравља Грачаница.
Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања огласа на интернет страницама Националне службе за запошљавање.
Пријаве са могу послати поштом на адресу: Дом здравља Грачаница, Грачаница – пријава на оглас, ул. Томислава Секулића бб., 38205, АП К и М, или доставити лично у Дому здравља Грачаница, Служби за правне послове, са назнаком за које радно место се подноси пријава на оглас.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.
Пријаве достављене електронском поштом биће одбачене и неће се узети у разматрање.
Опис послова за наведена радна места утврђен је Правилником о организацији и систематизацији радних места Дома здравља Грачаница.

ДОМ ЗДРАВЉА
ДОЊА ГУШТЕРИЦА

1. Доктор медицине
на одређено време до 6 месеци због повећаног обима посла

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају следеће услове: стручна спрема / образовање: високо образовање: на интегрисаним академским студијама по пропису који уређује високо образовање, почев од 10.09.2005. године или на основним студијама из области медицине у трајању од најмање 5 година по пропису који је уређивао високо образовање до 10.09.2005. године; медицински факултет VII степен образовања. Додатна знања / испити / радно искуство: положен стручни испит, лиценца, најмање 6 месеци радног искуства у звању доктора медицине.

2. Лабораторијски техничар
на одређено време до 6 месеци због повећаног обима посла

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају следеће услове: стручна спрема / образовање: средње образовање, медицинска школа, смер лабораторијски техничар, IV степен образовања. Додатна знања / испити / радно искуство: Sтручни испит, лиценца или решење о упису у надлежну комору, најмање 6 месеци радног искуства у звању лабораторијски техничар.

3. Фармацеутски техничар
на одређено време до 6 месеци због повећаног обима посла

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају следеће услове: средње образовање, медицинска школа, смер фрмацеутски техничар, IV степен образовања. Додатна знања / испити / радно искуство: Стручни испит, лиценца или решење о упису у надлежну комору, најмање 6 месеци радног искуства у звању фармацеутског техничара.

ОСТАЛО: Кандидати у затвореној коверти подносе: пријаву својеручно потписану са кратком биографијом, имејл адресом и контакт телефоном; оверену фотокопију дипломе о стеченом образовању одговарајћег профила; oверену фотокопију уверења (потврде) o положеном стручном испиту; оверену фотокопију лиценце издате од надлежне коморе или фотокопију решења о упису у именик коморе; оверену фотокопију извода из матичне књиге рођених; оверену фотокопију извода из матичне књиге венчаних (ако је кандидат променио презиме); личну карту (очитану); оверену фотокопију уверења о држевљанству. 

Kандидати који испуњавају услове огласа могу бити позвани на разговор ради пружања додатних информација koје могу бити важне за доношење одлуке о избору кандидата, o чему одлуку доноси вд директора.
Oдлука о избору кандидата koји ће бити примљени у радни однос биће донета у року од највише 30 дана од дана завршетка огласа.
Пре заснивања радног односа кандидат који буде изабран је дужан да достави: лекарско уверење као доказ о здравственој оспособљености за послове за које се заснива радни однос, уверење да се против кандидата не води истрага или кривични поступак (уверење издаје суд) не старије од 6 месеци; уверење о (не) кажњавању (уверење издаје полицијска управа) не старије од 6 месеци.

Кандидати који не буду изабрани неће бити посебно обавештавани о резултатима огласа.
Приложена конкурсна документација се неће враћати кандидатима.
Пријавом на оглас кандидат даје своју сагласност за обраду података о личности у сврху избора у радни однос.Подаци се не могу користити у друге сврхе.
Оглас објавити код Националне службе за запошљавање, интернет страницама Министарства здравља РС/Огласи и конкурси здравствених установа и огласној табли и интернет страници Дома здравља Доња Гуштерица.
Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања огласа на интернет страницама Националне службе за запошљавање.
Пријаве са потребном документацијом доставити у затвореној коверти са назнаком пријава за оглас, са називом и редним бројем радног места за које се конкурише на адресу Дом здравља Доња Гуштерица 38207 Доња Гуштерица или доставити лично у ДЗ Доња Гуштерица, Служби за правне послове.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.
Пријаве достављене електронском поштом биће одбачене и неће се узети у разматрање.
Опис послова за наведена радна места утврђен је Правилником о организацији и систематизацији радних места Дома здравља Доња Гуштерица.

КБЦ ПРИШТИНА – ГРАЧАНИЦА

1. Доктор медицине
на Одељењу интерне клинике, на одређено време од 6 месеци
2 извршиоца

2. Доктор медицине
на Одељењу неурологије, на одређено време од 6 месеци

3. Доктор медицине
на Одељењу педијатрије, на одређено време од 6 месеци

4. Доктор медицине
на Одељењу хирургије, на одређено време од 6 месеци

5. Доктор медицине специјалиста дечије хирургије
на Хирургији, на одређено време од 6 месеци

6. Виши радиолошки техничар
на Одељењу радиологије, на одређено време од 6 месеци

7. Медицинска сестра – техничар
на Одељењу гинекологије, на одређено време од 6 месеци

8. Медицинска сестра – техничар
на Одељењу педијатрије, на одређено време од 6 месеци

9. Лабораторијски техничар
на одређено време од 6 месеци
2 извршиоца

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и следеће услове за заснивање радног односа:

За радна места под редним бројем 1, 2, 3, 4: завршен медицински факултет, положен стручни испит, лиценца.

За радно место под редним бројем 5: завршен медицински факултет, положен стручни испит, положен специјалистички испит (за доктора медицине специјалиста дечије хирургије), лиценца.

За радно место под редним бројем 6: високо образовање: на струковним студијама првог степена (основне струковне студије) по пропису који је уређује високо образовање до 10. септембра 2005. године; на основним студијама у трајању од најмање две године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године; положен стручни испит, лиценца.

За радно место под редним бројем 7: средња медицинска школа (гинеколошко- акушерски смер IV степен), стручни испит, лиценца.

За радно место под редним бројем 8: средња медицинска школа (педијатријски смер IV степен); стручни испит, лиценца.

За радно место под редним бројем 9: средња медицинска школа (лабораторијски смер, IV степен); стручни испит; лиценца.

Заинтересовани кандидати треба да приложе следеће доказе о испуњености услова конкурса: 
- пријаву на конкурс са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном;
- оверену фотокопију дипломе о стечеом образовању одговарајућег профила;
- оверену фотокопију уверења о положеном стручном испиту (за радна места под бројем (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и 9), односно уверење о положеном специјалистичком испиту (кандидати за радно место под редним бројем 5).
- оверену фотокопију лиценце за рад или оверену фотокопију решења о упису у одговарајућу комору (за радна места под бројем 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, и 9);
- очитану личну карту;
- оверену фотокопију извода из матичне књиге рођених, односно матичне
књиге венчаних (ако је кандидат променио презиме) 
- доказ о радном стажу односно доказ / потврду о волонтерском стажу (уколико кандидати имају радно искуство).

Кандидати који уђу у ужи избор могу бити позвани на разговор ради пружања додатних информација, које могу бити важне за доношење одлуке о избору кандидата, односно подлежу провери знања, о чему одлуку доноси в.д. директора.

Одлуку о избору кандидата, који ће бити примљени у радни однос, биће донета најкасније у року од 30 дана од дана завршетка огласа.

Кандидат који буде изабран, пре закључивања уговора о раду, дужан је да достави: доказ о здравственој способности за рад на наведеним пословима (лекарско уверење), уверење да се против кандидата не води истрага или кривичан поступак (уверење суда) не старије од 6 месеци, уверење о (не) кажњавању (уверење издаје полицијска управа) не старије од 6 месеци; уверење о држављанству РС (оригинал или оверена фотокопија).

Кандидати који не буду изабрани, неће бити посебно обавештавани о резултатима конкурса

Пријавом на конкурс кандидат даје своју сагласност за обраду података о личности у сврху избора за пријем у радни однос. Подаци се не могу користити у друге сврхе. Подацима рукује и податке обрађује надлежна служба КБЦ Приштина - Грачаница.

Конкурс се објављује код Националне службе за запошљавање, на веб страници Министарства здравља РС/Огласи и конкурси здравствених установа, као и на веб страници КБЦ Приштина - Грачаница.

Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања конкурса на интернет страницама Националне службе за запошљавање.

Неблаговремене и непотпуне пријаве на конкурс неће се разматрати.

Пријаве са траженом документацијом се подносе лично у Управи (архива) КБЦ Приштина - Грачаница или путем поште на адреси: КБЦ Приштина - Грачаница, Драгана Ристића бб., 38205 Грачаница, са назнаком “Пријава на конкурс за пријем у радни однос за радно место ____ (навести тачан назив радног места за које кандидат подноси пријаву).


ДОМА ЗДРАВЉА КОСОВО ПОЉЕ

1. Доктор медицине
на одређено време од 6 месеци, у Служби за здравствену заштиту одраслих са кућним лечењем и негом
2 извршиоца

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају следеће услове: завршен медицински факултет; положен стручни испит; лиценца; најмање шест месеци радног искуства у звању доктора медицине.

2. Доктор стоматологије
на одређено време од 6 месеци, у Служби стоматолошке здравствене заштите

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају следеће услове: завршен стоматолошки факултет; положен стручни испит; лиценца; најмање шест месеци радног искуства у звању доктора стоматологије.

3. Зубни техничар
на одређено време од 6 месеци, у Служби стоматолошке здравствене заштите

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају следеће услове: средње образовање у четворогодишњем трајању / образовни профил – занимање / зубни техничар; стручни испит; лиценца; најмање шест месеци радног искуства у звању зубног техничара.

4. Гинеколошко-акушерска сестра
на одређено време од 6 месеци, у Служби за здравствену заштиту жена и деце

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају следеће услове: средње образовање у четворогодишњем трајању / образовни профил – занимање / гинеколошка-акушерска сестра; стручни испит; лиценца; најмање шест месеци радног искуства у звању гинеколошко-акушерска сестра.

5. Педијатријска сестра
на одређено време од 6 месеци, у Служби за здравствену заштиту жена и деце;

УСЛОВИ: Поред општих услова утврђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају следеће услове: средње образовање у четворогодишњем трајању / образовни профил – занимање / педијатријска сестра / техничар; стручни испит; лиценца; најмање шест месеци радног искуства у звању педијатријска сестра – техничар. 

ОСТАЛО: Докази који се прилажу уз пријаву на конкурс:
- пријава са кратком биографијом и наводима о досадашњем радном искуству, контакт телефон, а по могућности интернет адреса (e-mail);
- оверена фотокопија дипломе о стеченом образовању одговарајућег профила;
- оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених;
- оверена фотокопија извода из матичне књиге венчаних (ако је кандидат променио презиме);
- оверена фотокопија уверења (потврде) о положеном стручном испиту за радна места под тачком 1, 2, 3, 4, 5;
- оверена фотокопија лиценце или оверена фотокопија решења о упису у одговарајућу комору здравствених радника за радна места под тачком 1, 2, 3, 4, 5;
- очитана лична карта.

Кандидат који буде изабран, пре закључења уговора о раду, дужан је да достави:
- уверење да се против кандидата не води истрага или кривични поступак (уверење издаје суд) не старије од 6 месеци;
- уверење о (не) кажњавању (уверење издаје полицијска управа) не старије од 6 месеци;
- лекарско уверење као доказ о здравственој способности за послове за који се заснива радни однос у оргиналу.
-оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству РС.

Сви докази прилажу се у оригиналу или у фотокопији која је оверена у општини, суду или код јавног бележника.
Кандидати који испуњавају услове огласа могу бити позвани на разговор ради пружања додатних информација које могу бити важне за доношење одлуке о избору кандидата, о чему одлуку доноси директор.
Одлука о избору кандидата који ће бити примљени у радни однос биће донета у року од 30 дана од дана завршетка огласа.
Пријавом на оглас кандидат даје своју сагласност за обраду података о личности у сврху избора у радни однос и у друге сврхе се не могу користити.
Рок за подношење пријаве на оглас и садржина пријаве:
Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања огласа на интернет страници Националне службе за запошљавање.
Оглас ће бити објављен и на званичном сајту Министарства здравља Републике Србије и на интернет страници Дома здравља Косово Поље.
Пријава на конкурс садржи: назив радног места за које кандидат подноси пријаву, име и презиме кандидата, датум и место рођења, адресу становања, број телефона, e-mail адресу, податке о образовању. Пријава на конкурс мора бити својеручно потписана.
Адреса на коју се подносе пријаве:
Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса кандидат може доставити лично у архиви Дома здравља Косово Поље у Угљару или препорученом пошиљком у затвореној коверти са назнаком „не отварати“, на адреси: Дом здравља Косово Поље - село Угљаре, 38210 Косово Поље, „За јавни конкурс за пријем у радни однос“.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.
Пријаве достављене електронском поштом биће одбачене и неће се узети у разматрање.
Опис послова за наведена радна места утврђен је Правилником о организацији и систематизацији радних места Дома здравља Косово Поље.