Послови

20.11.2023.

Доктор медицине специјалиста у специјалистичкој делатности – интерниста

ДОМ ЗДРАВЉА “ВРАЧАР” 11000 Београд

ДОМ ЗДРАВЉА “ВРАЧАР”
11000 Београд, Велимира Бате Живојиновића 16
Доктор медицине специјалиста у специјалистичкој делатности – интерниста
у Специјалистичко – консултативној служби на одређено време, замена одсутног запосленог, минимум 24 месеца

Опис послова: превенира, дијагностикује и лечи болести коришћењем специјализованих метода и техника, кроз примену принципа и процедура савремене медицине, о чему води прописану медицинску документацију; обавља прегледе ради дијагностике и лечења пацијената из свог домена, као и консултативне прегледе на захтев других специјалиста у циљу пружања квалитетније здравствене заштите, предлаже упућивање пацијената на друге конуслтативне прегледе и стационарно лечење, врши обраду пацијената за друге консултативне прегледе, конзлијарне и хируршке интервенције; ради у превентивним саветовалиштима; обавља послове специјалистичке дијагностике за коју је специјализован, о чему сачињава специјалистички извештај; обавља специјалистичке прегледе и упућује на даљу дијагностику и прегледе,одређује начин и врсту лечења, прати ток лечења и усклађује мишљење и предлоге за наставак лечења,одређује врсту и дужину кућног лечења и прати његово спровођење, даје предлог за дужину привремене спречености за рад због болести; прописује лекове и медицинска средства, као и медицинско - техничка помагала; спроводи здравствену заштиту одређених категорија становништва, односно пацијената оболелих од болести за чију превенцију, дијагностику и лечење је специјализован; обавља послове специјалистичке дијагностике за коју је специјализован, о чему сачињава специјалистички извештај; – учествује у унапређењу квалитета здравствене заштите; обавезан је да се стручно усавршава кроз све видове стручног усавршавања у оквиру своје специјалности; обавља консултације са другим здравственим радницима и здравственим сарадницима; планира, надзире и евалуира спровођење здравствене заштите; - обавезан је да примењује све законске прописе из своје области и учествује у изради документације по налогу инспекцијских и других државних органа.

УСЛОВИ: Поред општих услова за заснивање радног односа утврђених законом, кандидат треба да испуњава и следеће посебне услове: високо образовање: на интегрисаним академским студијама, по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године и завршена специјализација из интерне медицине, у складу са Правилником о специјализацијама и ужим специјализацијама здравствених радника и здравствених сарадника; на основним студијама у трајању од најмање пет година по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године и завршена специјализација из интерне медицине, у складу са Правилником о специјализацијама и ужим специјализацијама здравствених радника и здравствених сарадника; положен специјалистички испит из интерне медицине, положен стручни испит, лиценца и најмање три године и шест месеци радног искуства у звању доктора специјалисте интерне медицине.
Сви кандидати су дужни да уз пријаву на оглас приложе: кратку биографију, контакт телефон и е-маил адресу; фотокопију дипломе о завршеном факултету; фотокопију дипломе о завршеној специјализацији; фотокопију уверења о положеном стручном испиту; фотокопију уверења о држављанству; фотокопију лиценце; очитану личну карту; извод из матичне књиге венчаних уколико се презиме разликује на дипломи и личној карти.

ОСТАЛО: Оглас објавити на огласној табли Дома здрвља “Врачар”, интернет презентацији Дома здравља “Врачар”, Wеб сајту Министарства здравља Републике Србије и у Националној служби за запошљавање. Рок за подношење пријава је 8 дана дана од дана објављивања огласа на Wеб сајту Министарства здравља. Пријаве слати на адресу: Дом здравља “Врачар”, Београд, улица Велимира Бате Живојиновића број 16, са назнаком “За оглас за пријем у радни однос на одређено време – Доктор медицине специјалиста у специјалистичкој делатности - интерниста “ или лично доставити у Службу заједничких послова, на трећем спрату. Приложена конкурсна документација неће се враћати кандидатима. Пријавом на оглас кандидат даје своју сагласност за обраду података о личности у сврхе избора за пријем у радни однос. Подаци се не могу користити у друге сврхе. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати. Кандидати који су доставили благовремене и уредне пријаве на оглас могу бити позвани на разговор ради пружања додатних података који могу бити важни за одлуку о пријему. Кандидати ће о избору бити обавештени писаним путем у року од 30 дана од дана истека рока за пријаву кандидата.