Саопштења

03.05.2023.

Дођите на нишки Сајам запошљавања и професионалне оријентације

Град Ниш и нишка Филијала Националне служба за запошљавање организују пролећни Сајам запошљавања у среду 10. маја, као и Сајам професионалне оријентације у четвртак 11. маја ове године, у просторијама Официрског дома у Нишу, у улици Орловића Павла 28А.

Учешће на сајму запошљавања за сада је потврдило четрдесет послодаваца који су пријавили потребу за запошљавањем преко 2.000 нових радника различитих образовних профила и нивоа квалификација, а више послодаваца је исказало потребу за запошљавањем особа са инвалидитетом (ОСИ).

Највећа потражња на сајму биће за радницима у производњи, шивачима, пеглачима, радницима у области машинске обраде, браварима, заваривачима, електричарима, возачима, агентима осигурања, административним радницима, радницима у угоститељству и хотелијерству, собарицама, конобарима, хигијеничарима, рецепционерима, пекарима, куварима, продавцима, као и за машинским и електроинжењерима, програмерима, економистима, правницима... 

На Сајму професионалне оријентације своје програме ће представити четрдесет образовних институција. Млади ће на овом сајму имати прилике да сазнају све о занимањима и радним позицијама примереним њиховом формалном образовању, као и да у односу на потражњу на тржишу рада, изаберу даље школовање које ће им обезбедити да у будућности лакше дођу до посла.

У оквиру Сајма професионалне оријентације, Регионална привредна комора Ниш организоваће презентацију „Дан отворених врата дуалног образовања – Корак до практичног знања“, са циљем представљања дуалног модела образовања ученицима завршних разреда основних школа.