Дoгађаjи

26.06.2023.

Додељени сертификати полазницима обука у Панчеву

У просторијама филијале Панчево, 21. јуна, организована је додела сертификата за полазнике обуке за вођење пословних књига и обуке за дигитални маркетинг, које су обухватиле укупно 43 полазника. Извођачи обука су „Идего“ доо из Београда и Агенција „Свети Сава“ из Чачка, а обуке су реализоване преко портала online обуке Националне службе за запошљавање.

Обука за вођење пословних књига је почела крајем децембра и одвијала се у неколико етапа, и у последње две етапе је обухватила 38 полазника, док су 34 полазника са успехом савладала програм обуке. Обука за дигитални маркетинг је трајала четири недеље и обухватила је пет полазника. 

Јелена Шиник, в.д. директора Филијале Панчево је поздравила полазнике, честитала им на завршеним обукама и пожелела срећу у даљем тражењу посла, нагласивши колико је важна стална едукација како би се одржала конкурентност на тржишту рада. 

Она је истакла како за ове обуке увек влада велико интересовање, а да је online начин извођења обука нови начин рада који се показао као успешан модел.

Сав материјал за учење  био је  доступан полазницима на порталу. Полазници су имали и помоћ предавача преко чета, тако што су на свом профилу имали опцију постављања питања и добијања одговора, а доступан је био и форум који је садржао питања и одговоре других полазника. 

Циљна група за ову обуку су била незапослена лица на евиденцији НСЗ којима је предвиђена мера обука за тржиште рада за конкретну обуку. Лица су морала да имају најмање трећи односно четврти ниво образовања и техничку опремљеност како би пратили обуку на рачунару. Приоритет су имала лица са мотивацијом да, након завршетка обуке, стечене компетенције примењују у циљу свог запослења. Оно што је стимулативно за полазнике ових обука је то што им се, по завршетку истих, исплаћује новчана помоћ у износу до 20.000 динара.

Полазници су се сложили са изјавом директорке филијале, како је „важна стална едукација како би се повећале шансе за запослење“, и изразили жељу да се и убудуће укључују у овакав вид неформалног образовања, као и у остале мере активне политике запошљавање.