Дoгађаjи

09.02.2023.

Додела Захвалнице Црвеног крста Пријепоље Националнoj служби за запошљавање

Крајем 2021. године, Национална служба за запошљавање филијала Пријепоље, уступила је на коришћење део свог простора Црвеном крсту Пријепоље за реализовање акција добровољног давања крви. Акције добровољног давања крви, у организацији Црвеног крста Пријепоље и Службе за трансфузију крви Ужице, настављају да се реализује и у 2023. години.

Како наводи Служба за трансфузију крви Ужице, ове акције су се показале као врло успешне – број даваоца крви је готово дуплиран, како због једноставног приступа просторијама НСЗ филијале Пријепоље, тако и због пријатне и позитивне атмосфере. 

У уторак 7. фебруара одржана је трећа овогодишња акција добровољног давања крви. Toм приликом у знак захвалности за успешну сарадњу  Црвени крст Србије/Црвени крст Пријепоље, доделио  је Захвалницу НСЗ филијали Пријепоље. Директорки филијале Пријепоље Рафети Хајдаревић Захвалницу је уручила секретар Црвеног крста Пријепоље, Ивана Пушица и захвалила се за несебично уступање простора за потребе добровољног давања крви, изразивши наду да ће се сарадња са Националном службом за запошљавање – филијалом Пријепоље, наставити и у наредном периоду. 

Директорка Рафета Хајдаревић се у име Националне службе за запошљавање филијале Пријепоље и у своје лично име, захвалила на додељеној Захвалници, истичући хуманост и пружање помоћи онима којима је најпотребнија као основе здравих међуљудских и међуинституционалних односа, те истакла да се Национална служба за запошљавање као и  филијала Пријепоље увек радо одазива сваком виду хуманитарне помоћи, и увек је спремна за сарадњу са Црвеним крстом Пријепоље и Службом за трансфузију крви Ужице.