Дoгађаjи

26.09.2022.

Додела уговора за самозапошљавање кроз суфинансирање са општином Пријепоље

Захваљујући партнерству Националне службе за запошљавање са Општином Пријепоље, а у складу са локалним акционим планом запошљавања, подршку за покретање сопственог посла добила су 44 незапослена лица, којима су у просторијама пријепољске Филијале НСЗ уручени уговори о самозапошљавању.

Обраћајући се будућим предузетницима, директорка филијале Рафета Хајдаревић је истакла да су предузетници најефикаснији сегмент привреде и стабилан  извор креирања  нових радних места. 

„Потписивањем и данашњом доделом уговора шаљемо две поруке. Једну ви као будући предузетници- да посао не треба чекати већ га треба тражити и нудити сопствене идеје, што сте и урадили кроз ваше бизнис планове, а другу поруку шаљемо ми - да у томе нисте сами,  да уз стручну, имате и финансијску подршку НСЗ и општинске управе.  Надам се да ћемо се и у наредном периоду  сусретати, јер сада као  предузетници можете да конкуришете за различите програме НСЗ, за субвенције за проширење делатности и отварања нових радних места, за стручна оспособљавања, обуке,  и зато пратите наше јавне позиве и конкурсе“, поручила је Хајдаревић. 

Споразумом  о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији мера АПЗ НСЗ и Општина Пријепоље су заједнички расписале три јавна позива- за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима, за самозапошљавање и за спровођење јавних радова. За реализацију ових мера обезбеђена су средства у укупном износу од  14.500.000 динара , од чега је Општина Пријепоље учествовала са 5.800.000 динара  (40 %) а НСЗ у износу од 8.700.000 динара (60%). За субвенцију за самозапошљавање усмерено је 13.500.000 динара од чега су 5.400.000 динара средства Општине и 8.100.000 динара средства НСЗ.