Послови

27.09.2023.

Директор

ЗАВОД ЗА ПРОУЧАВАЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВИТКА Београд


ЗАВОД ЗА ПРОУЧАВАЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВИТКА
Београд, Риге од Фере 4

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ИЗБОР

Директора
на период од четири године

Услови које кандидат за директора мора да испуњава:
1) високо образовање: на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ односно специјалистичким струковним студијама, по пропису који уређује високо образовање почев од 10. септембра 2005. године;  на основним студијама у трајању од најмање четири године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године;
2) да има најмање пет година радног искуства у култури и на пословима у области културе од чега најмање две године радног искуства на пословима руковођења у установама у области културе;
3) да се против кандидата не води истрага и да није подигнута оптужница за кривична дела која се гоне по службеној дужности, као и да није осуђиван за кривична дела која га чине недостојним за обављање дужности директора;
4) активно знање једног светског језика;
5) познавање рада на рачунару;
6) држављанство Републике Србије;
7) општа здравствена способност.

Докази који се прилажу приликом пријаве на јавни конкурс:
1) предлог Програма рада и развоја Завода за период од четири године;
2) диплому о стеченом  високом образовању;
3) исправе којима се доказује радно искуство у култури и на пословима у области културе  (уверења, потврде или други акти на основу којих се доказује да има пет година радног искуства са високим образовањем и на пословима у области културе);
4) исправе којима се доказује радно искуство на пословима руковођења у установама у области културе (уверења, потврде или други акти на основу којих се доказује да има две године радног искуства на пословима руковођења у установама у области културе);
5) биографију која садржи податке о досадашњем раду и оствареним резултатима укључујући и списак објављених радова;
6) уверење, не старије од шест месеци, да се против кандидата не води истрага и да није правоснажно осуђиван за кривична дела  која се гоне по службеној дужности;
7) уверење о држављанству Републике Србије (не старије од шест месеци);
8) извод из матичне књиге рођених;
9) фотокопију личне карте односно испис очитане биометријске личне карте;
10) лекарско уверење – доказ о општој здравственој способности (не старије од шест месеци);
11) доказ о знању светског језика (диплома факултета, потврда о положеном испиту на студијама или уверење – потврда референтне акредитоване установе).
12) доказ о познавању програма за рад на персоналном рачунару (сведочанство или диплома на основу које се потврђује да је кандидат током процеса основног, средњег или високог образовања похађао наставу из предмета који обухвата информатику или уверење – потврда референтне акредитоване установе) или провера рада на рачунару од стране лица распоређеног на пословима информационих технологија.

Докази се прилажу у оригиналу или копији овереној код надлежног органа.
Приликом састављања листе кандидата, Управни одбор ће нарочито ценити и следеће чињенице:
1) да кандидат познаје пословање установа културе;
2) да кандидат познаје методологију истраживања у друштвеним и хуманистичким наукама и да је дао научни допринос својим истраживачким радом у областима културе, уметности и медија, посебно уколико је тај допринос препознат одговарајућим академским или научним звањем;
3) квалитет предложеног програма рада и развоја Завода, из поднете конкурсне документације.

Рок и начин подношења прјаве:
Пријаве на јавни конкурс и потребна документација (докази), уз име и презиме кандидата, датум и место рођења, адресу становања, податке за контакт (телефон и електронска пошта) и потпис кандидата, подносе се писаним путем препорученом пошиљком у затвореној коверти на адресу: Завод за проучавање културног развитка, Риге од Фере 4, 11000 Београд, са назнаком „За јавни конкурс – избор директора Завода за проучавање културног развитка“ или се достављају лично сваког радног дана од 9.00 до 15.00 часова на истој адреси.  
Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања јавног конкурса у дневном листу „Политика“; на на сајту Националне службе за запошљавање и Завода и на огласној табли Завода. Ако последњи дан рока пада на дан у коме Завод не ради, рок истиче првог наредног радног дана.

Управни одбор ће прегледати све благовремено приспеле пријаве а разматрати само потпуне пријаве. Под благовременим пријавама се подразумевају све оне пристигле у року од 15 дана од истека рока утврђеног конкурсом. Под потпуним пријавама се подразумевају оне са комплетним доказима траженим у оквиру конкурсне документације.
Неблаговремене, непотпуне, недопуштене или неразумљиве пријаве, као и пријаве уз које нису достављени сви потребни докази, Управни одбор одбацује решењем против кога се може изјавити жалба Министарству културе РС у складу са законом којим се уређује управни поступак. Жалба не задржава извршење решења.

Управни одбор ће спровести интервјуе са кандидатима који су благовремено поднели потпуну документацију у року од 15 дана по окончању дана за пријем пријава.
Текст конкурса као и достављене пријаве и документација кандидата биће доступни јавности путем сајта Завода за проучавање културног развитка, www.zaprokul.org.rs
Управни одбор ће у року од 15 дана од обављених разговора са кандидатима, односно 30 дана од дана завршетка конкурса, предлог листе кандидата са образложењима по азбучном реду, доставити надлежном Министарству културе.
Mинистарство предлаже Влади кандидата за директора са листе кандидата или је обавештава о разлозима неприхватања исте. Директора именује Влада Републике Србије на период од 4 године. О одлуци Владе о именовању директора обавештавају се сви учесници конкурса који су ушли у изборни поступак.

За давање обавештења о конкурсу задужена је секретар Завода Данијела Обрадовић, телефон 011/2637-565, радним данима од 9.00 до 13.00 часова.

Оглас о расписивању Јавног конкурса за именовање директора Републичке установе Завод за проучавање културног развитка, објављује се у дневном листу „Политика“ и на званичним интернет странама Националне службе за запошљавање и Завода за проучавање културног развитка.

Напомена: Предлог рада и развоја Завода за проучавање културног развитка према моделу доступном на сајту Завода https://zaprokul.org.rs/wp-content/uploads/2023/09/Model-za-predlog.pdf не сме бити дужи од пет страна, фонт: Times New Roman (или одговарајући Open Type font), величина слова: 12, проред (paragraph: Multiple at 1.15)