Дoгађаjи

14.06.2024.

Дипломцима Машинског факултета у Нишу представљени програми запошљавања

Машински факултет Универзитета у Нишу организовао је 3. јуна ове године сајам запошљавања и стручних пракси на коме је Филијала Ниш Националне службе за запошљавање узела активно учешће и представила своје услуге дипломцима и студентима тог факултета.

На овој манифестацији студентима се представило двадесетак реномираних компанија углавном из југоисточног дела Србије. У директном контакту са студентима, компаније које послују у сфери машинства, исказале су своје кадровске потребе кроз програме запошљавања, стручних пракси и плаћених пракси. 

Дипломцима и студентима завршних година Машинског факултата у Нишу, Петар Радовић, саветник за запошљавање за рад са младима у Филијали Ниш, одржао је у амфитеатру факултета презентацију пилот пројекта „Гаранција за младе нове могућности и прилике“ као и Јавних позива из тог пројекта.

Јавни позиви пројеката „Гаранција за младе“ финансирају се делом из буџета Републике Србије, а делом из пројекта IPA2020.

Након сајма одржан је састанак присутних представника компанија и деканата Машинског факултета о даљим корацима ка промоцији машинства, а у обостраном интересу. Истог дана додељене су дипломе свршеним студентима Машинског факултата који су своје студије окончали у претходном периоду.