ДАФФ агробизнис старт-ап за младе 2

Пројекти 27.01.2022.

Тим за социјално укључивање и  смањење сиромаштва Владе Републике Србије је након успешног пилот пројекта одобрило додатна средства Удружењу „Феномена“ за наставак пројекта „ДАФФ агробизнис старт-ап за младе“ и даље развијање одрживог модела за самозапошљавање младих у пољопривреди тј. подстицање предузетништва за агробизнис међу младима и допринос предузетничком учењу за младе који се сусрећу са додатним баријерама у запошљавању (младе жене, млади са инвалидитетом, млади из ромске популације, млади без квалификација, млади који излазе из система социјалне заштите и млади из хранитељских породица). Пројекат „ДАФФ агробизнис старт-ап за младе 2“ је завршен у децембру 2017. године. На обуке се одазвало 17 младих, а обуку је успешно завршило 13 младих који су  израдили своје бизнис планове према методологији акредитованог тренинга.

Циљ пројекта је био успостављање одрживог модела за самозапошљавање младих у пољопривреди. 

Специфични циљеви пројекта су били: Подстицање предузетништва за агробизнис међу младима и допринос предузетничком учењу за младе који се сусрећу са додатним баријерама у запошљавању у Рашком, Златиборском, Моравичком и подунавском округу, кроз специјализован неформални програм обуке.

Први пројекат „ДАФФ агробизнис старт-ап за младе“ одобрен је на конкурсу Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва, финансиран од стране  Швајцарскe агенцијe за развој.  Током овог пилот пројекта обуку је успешно завршило 11 лица, а након анализе  бизнис планова  1 лице је добило подршку кроз финансијска средства  у виду инвестирања кроз ДАФФ програм.

Донатор: Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва
Носилац пројекта: Удружење Феномена
Период имплементације: јануар – децембар 2017. године
 

Прочитај више

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати