Вести

08.11.2021.

Бирам успех

UNICEF Србија у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Националном службом за запошљавање, уз стручну подршку и партнерство са Gi Group и партнерима, имплементира пројекат „Унапређење запошљивости младих кроз радне праксе“. Циљ пројекта је да се кроз програм радних пракси подржи друштвена и економска инклузија младих, посебно младих из осетљивих група, пружајући им прилику за обуку, развој вештина и знања тражених на тржишту рада.

Програм има за циљ пружање радних пракси младима до 30 година који се не школују, не обучавају, нити су запослени, a стекли су основни, средњи, виши или високи ниво квалификација. Програм подразумева обуку младих кроз наменски развијену онлајн платформу за учење како би се прилагодили радном окружењу и стекли неопходне вештине, а затим обављање радне праксе.

Послодавци који се укључе у програм имају могућност селекције обучених младих практиканата, на основу потреба за кадром одређених профила у оквиру своје компаније, и пружања радне праксе у трајању од два месеца за одабране практиканте.

Сви заинтересовани послодавци и незапослена лица могу да се пријаве за учешће у пројекту путем интернет сајта: www.biramuspeh.com.

Више информација можете пронаћи на сајту: www.biramuspeh.com или поруком на мејл: Klub.biramuspeh@gigroup.com за послодавце, или biramuspeh@gigroup.com за незапослена лица.