Вести

14.03.2013.

Акциjа добровољног давања крви

Nacionalna služba za zapošljavanje, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovala je akciju doborovoljnog davanja krvi u prostorijama Instituta u ulici Svetog Save broj 39.

Ovom akcijom nastavila se dugogodišnja odlična saradnja ove dve institucije koje zajedničkim snagama brzo reaguju, posebno u situacijama nestašice ove dragocene tečnosti. Podizanjem nivoa svesti građana o potrebi za davanjem krvi, između ostalog, promoviše se i zdrav način života, što predstavlja opšti nacionalni interes.

Akciji se i ove godine odazvao veliki broj zaposlenih iz Nacionalne službe za zapošljavanje, a oko 90 ih je dalo krv. Pohvalno je to što se ove godine akciji, pored redovnih davalaca krvi, pridružio veliki broj onih koji do sada nisu bili davaoci krvi.

Zaposleni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje su svojim ličnim primerom dali podršku apelu Instituta i veruju da će se i zaposleni u drugim institucijama i ostali građani Srbije pridružiti ovoj humanitarnoj akciji. Saradnja sa Institutom se nastavlja, a nova akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih iz Nacionalne službe planira se za početak jeseni.