Директор Зоран Мартиновић

Рођен је 1963. године у Пријепољу. Дипломирао је на Правном факултету у Београду и има положен правосудни испит.

Од 1995. до 1997. године обављао је послове сарадника у адвокатској канцеларији, а потом и послове стручног сарадника у Одељењу за имовинско-правне и комунално-стамбене послове у општинској управи. Био је секретар Скупштине општине Барајево у периоду од 1997. до 2000. године.

Од 2001. до 2003. био је ангажован на пословима секретара Савезног министарства националних и етничких заједница, а у наредне три године, до 2006, као секретар Министарства за људска и мањинска права при Савету министара Државне заједнице Србија и Црна Гора.

Од 2004. до 2006. године предводио је Делегацију СЦГ у преговорима са преко десет земаља о закључивању билатералних споразума о реадмисији и споразума о правној помоћи у кривичним и грађанским стварима, споразума о извршењу кривичних санкција и споразума о екстрадицији.

Током 2005. године, у својству заменика председника Радне групе за визе, азил, миграције и интегрисано управљање границама, учествовао је у припреми преговарачке позиције за придруживање СЦГ Европској унији.

Одлуком Владе Србије, 2006. године именован је за члана Радне групе за вођење преговора о закључивању Споразума о визним олакшицама и Споразума о реадмисији са Европском унијом.

У периоду 2006–2007. године био је помоћник директора Службе за људска и мањинска права и секретар Националног савета Србије за сарадњу са МКТЈ.

Од 2008. до 2012. године био је председник Савета за безбедност и здравље на раду и члан Савета за запошљавање.

У периоду 2007–2008. и 2008–2012. године био je државни секретар у Министарству рада и социјалне политике. У мандату Владе РС од 2012. до 2014. обављао је функцију државног секретара у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике, задужен за област рада и запошљавања. У истом периоду био је председник Радне групе која је припремила и спровела Јавну расправу о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о раду и Закона о штрајку и активно учествовао у раду Социјално-економског савета, као представник Владе.

У истом мандату, био је члан Савета координационог тела за приступање Србије ЕУ и председник Преговарачке групе за Поглавље 2 – Слобода кретања радника.

На функцију директора Националне службе за запошљавање, коју и даље обавља, постављен је 2014. године.

Завршио је француску школу за државну управу (ЕНА) и објавио велики број стручних радова из области радног и социјалног права. Од 2019. је и члан Савета Факултета организационих наука Универзитета у Београду.

Служи се енглеским и руским језиком. Живи у Београду, ожењен је и отац двоје деце.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати