ИПА 2012 проjекат

Tehnička pomoć za upravljanje direktnim grantom u oblasti politike zapošljavanja

Opšti cilj projekta je da politika zapošljavanja u Srbiji postane delotvornija i da se uskladi sa potrebama tržišta rada.
Projekat se sastoji od tri osnovne komponente:

  • Izgradnja kapaciteta NSZ za upravljanje i sprovođenje direktnog granta

Projekat tehničke podrške pomaže Nacionalnoj službi za zapošljavanja da poveća kapacitete za upravljanje i sprovođenje projekata finansiranih iz EU-IPA fondova. Projekat tehničke podrške pomaže NSZ u upravljanju, primeni, nadgledanju i proceni direktnog granta finansiranog iz IPA 2012 u vrednosti od 10 miliona evra.

  • Izgradnja kapaciteta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za IPA fondove

Projekat će pružiti podršku u izgradnji kapaciteta Ministarstva i njegovih pojedinih jedinica da deluju i realizuju aktivnosti kao deo operativne strukture projekata finansiranih iz IPA fondova.

  • Izgradnja kapaciteta NSZ, lokalnih saveta za zapošljavanje i lokalnih samouprava

Projekat tehničke podrške realizovaće aktivnosti čiji je cilj da se ojačaju kapaciteti lokalnih saveta za zapošljavanje i lokalnih samouprava za razvijanje aktivnih politika zapošljavanja za ugrožene grupe (uključujući žene i stanovništvo romske populacije). Između ostalog, projekat će analizirati domet, prirodu i efekte aktivnih politika tržišta rada u prethodnim planovima zapošljavanja, koje se odnose na ugrožene grupe i razviće najbolju praksu u oblasti aktivnih politika za te grupe. Projekat tehničke podrške razviće i antidiskiminacionu praksu u pristupu zapošljavanju i sprovesti treninge za određeni broj filijala NSZ, lokalnih saveta za zapošljavanje i lokalnih samouprava da bi se povećali njihovi kapaciteti da uoče i prepoznaju potrebe nezaposlenih iz ugroženih, teže zapošljivih grupa.

Period implementacije projekta je od marta 2015. do septembra 2017.
Projekat finansira EU u okviru IPA 2012 (komponenta 1) sa 1.207.250 evra.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати