Платформа за запошљавање и социјална питања- ЕСАП

Пројекти 27.01.2022.

ЕСАП је регионални пројекат који спроводи Регионални савет за сарадњу у сарадњи са Међународном организацијом рада. Циљ пројекта је јачање регионалне сарадње и институционалних капацитета државних управа, послодаваца и радничких организација за осмишљавање и ефективно спровођење реформи тржишта рада и социјалне политике током њиховог процеса придруживања ЕУ. У првој фази пројекта, на основу бенчмаркинг анализе која је урађена у претходном периоду између јавних служби за запошљавање Западног Балкана, у Националној служби је спроведена анализа компатибилности ЕУРЕС-а (EURES). Прва фаза пројекта (2016 - 2019) подржала је шест економија западног Балкана у реформама тржишта рада, запошљавања и социјалне политике које имају за циљ повеcћање могуcћности запошљавања за све у регији.

У јануару 2020. године је одржана регионална конференција коју су заједнички организовали Међународна организација рада и Савет за регионалну сарадњу, а поводом почетка друге фазе регионалног пројекта „Платформа за запошљавање и социјална питања“ – ЕСАП 2. Овај трогодишњи пројекат који заједнички спроводе Савет за регионалну сарадњу и МОР, а финансира ЕУ, надограђује ЕСАП 1 кроз прикупљене резултате, радом са министарствима рада и служби за запошљавање и другим партнерима, у циљу побољшања политика и мера запошљавања и учењу европских колега о томе које мере и политике најбоље делују како би се створило више радних места, посебно фокусирајући се на неформално запошљавање и његов прелазак у формалност.

Донатор: Европска комисија
Носилац пројекта: Савет за регионалну сарадњу (RCC) и Међународна организација рада МОР
Период имплементације: 2016 - 2019 / 2020 - 2023. године
 

Прочитај више

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати