Нове шансе за незапослене у 2019. години

Током претходне године објављена су три јавна позива за учешће у програмима у оквиру пројекта:
1)    Обуке на захтев послодав(а)ца,
2)    Субвенције за отварање нових радних места,
3)    Субвенције за самозапошљавање.

Највеће интересовање корисници мера су показали за програм субвенције за самозапошљавање, у оквиру којег је током 2018. године поднето преко 1.000 захтева, а потписана 752 уговора.

Послодавци су били највише заинтересовани за програм субвенције за отварање нових радних места, па је у оквиру тог јавног позива стигао 1.021 захтев, а посао добило 953 лица из категорије теже запошљивих.

Кроз програм обуке на захтев послодавца, нове вештине које су усклађене са потребама послодаваца стекло је 191 незапослено лице.

Мера која је веома успешно спроведена у оквиру претходног директног гранта, који је НСЗ добила као подршку Европске уније смањењу незапослености, јесте програм обука за тржиште рада. Како је успешно спроведена, подршка ће бити настављена и ове године у оквиру новог пројекта. Планирано је да у тај програм буде укључено најмање 175 незапослених са евиденције који ће проћи кроз обуку за завариваче.

Ради успешније реализације пројекта, а у сврху испуњавања постављених циљева, почетком априла ове године поново су објављена два јавна позива:
-    Обука на захтев послодавца за још 400 незапослених и
-    Субвенције за отварање нових радних места за још 600 незапослених.
 

 

 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати