Завршена последња обука по пројекту ИПА 2012

У просторијама Модне куће „Луна“, која је била извођач обуке, сертификате је уручио Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање, у присуству Соње Мирић, директорке Филијале Пожаревац НСЗ, Биљане Јовановић, директорке и власнице компаније „Луна“, Зорана Михаиловића, директора Summit Consulting Services, др Мирјане Беара, вође тима на партији 2 пројекта „Помоћ теже запошљивим групама“ и Славице Антић, директорке Народног универзитета Ниш.

Полазници обуке биле су особе са евиденције незапослених Националне службе за запошљавање из Пожаревца и околине, а предност при укључивању имали су кандидати без или са ниским квалификацијама, кандидати који су на евиденцији дуже од дванаест месеци, особе ромске националности и млађи од 30 година. Једанаест њих је прошло проверу знања теоријског и практичног дела обуке и њима су свечано уручени сертификати.

Директор НСЗ Зоран Мартиновић је истакао да је захваљујући пројекту Европске уније, који је намењен подстицању запошљавања теже запошљивих група, до сада обучено преко 4.500 лица кроз више од 40 различитих обука.

„Надам се да ће се овакви пројекти наставити“, истакла је директорка и власница Модне куће „Луна“ Биљана Јовановић и додала да су жене које ће остати да раде у овој кући прави доказ квалитета спроведене обуке. Наиме, у „Луни“ ће радни однос засновати четири полазнице.

Ово је друга обука за кројење и шивење у Пожаревцу. Прва је завршена крајем јуна, а након ње у радни однос су примљене три најбоље полазнице.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати