Запошљавање уз субвенције НСЗ у Новом Пазару

Национална служба за запошљавање - Филијала Нови Пазар кроз различите видове финансијских подстицаја подржава све који желе да покрену сопствени бизнис, а имају реалну и добро осмишљену пословну идеју. Такав пример је и Ауто-браварски сервис „Рушо и Беба“, који су своју пословну и породичну традицију преточили у занатску радионицу уз помоћ средстава Националне службе за запошљавање. Власник фирме Реџеп Шеховић Беба желео је да настави породични бизнис и одржи традицију дугу преко 10 година. Ауто-браварским послом су се бавили његов отац и стриц, а наслеђена знања је преточио у покретање сопственог посла. Радионицу је регистровао 2018. године, захваљујући подстицајним средствима кроз субвенцију за самозапошљавање и тако званично отпочео сопствени бизнис. У ауто-сервису се обављају послови поправке брава за аутомобиле, сервисирања централног закључавања, регулисања система подизања стакала и продаја осталог пропратног материјала за сервисирање возила.

Како је посао напредовао и развијао се, власник је имао потребу за што већим пословним простором, али и за запошљавањем новог радника, како би могао да одговори захтевима муштерија. Захваљујући средствима НСЗ за запошљавање лица из категорије теже запошљивих, власник је добио субвенцију и запослио свог брата који је био на евиденцији незапослених преко пет година. Шеховић истиче да је наишао на велику љубазност и разумевање код свих сарадника у новопазарској филијали НСЗ, где је уз добре савете у потпуности искористио обе финансијске субвенције које су за њега представљале правовремену финансијску помоћ.

„Овом приликом желим да се захвалим свим сарадницима у Филијали Нови Пазар НСЗ, који су ми били велика подршка да одржим свој породични бизнис, тако да сада могу успешно да се бавим овим занатским послом који највише волим да радим“, истиче Реџеп и додаје да свако ко жели да ради и напредује у својој професији, може да конкурише за средства код Националне службе.

У 2019. години, средствима Националне службе на подручју Филијале Нови Пазар приватни бизнис успешно је покренуло 80 лица са евиденције незапослених, чиме је отворена могућност за даље запошљавање нових кадрова у постојећим предузетничким радњама.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати