Запошљавање у реалном сектору

У оквиру реализације мера активне политике запошљавања НСЗ, у Вршцу је додељен 41 уговор о самозапошљавању, 14 уговора којима се 71 лице ангажује на спровођењу јавних радова, од којих 14 особа са инвалидитетом, као и уговор о додели субвенције за 27 новоотворених радних места компанији „Фрезенијус медикал кер“ доо (Fresenius medical care).

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да је Влада Србије издвојила ове године за активне мере запошљавања 2,8 милијарди динара и још 500 милиона за запошљавање особа са инвалидитетом.

“То су озбиљна средства, знатно већа него ранијих година. Надам се да ћемо сваке године повећавати количину новца за оне којима је помоћ потребна“, истакао је Вулин. Министар је посебно издвојио меру „Стручна пракса“, у оквиру које се запошљавају млади са евиденције НСЗ, те је замолио послодавце да пруже младим људима шансу како би могли да узму судбину у своје руке.

„Нова радна места се не отварају у јавном сектору, не пуне се канцеларије и не повећава бирократија, већ се запошљава у реалном сектору, што је такође показатељ да нам иде боље“, рекао је Вулин.

„Тренутно бележимо смањење броја незапослених на нашој евиденцији за 3,9% у односу на исти период прошле године, а повећано је запошљавање за око 14,5%. Када је у питању Филијала Вршац, овде су резултати чак и бољи, број незапослених на евиденцији смањен је за 4,5%, а повећано је запошљавање са евиденције за 18%”, рекао је директор НСЗ Зоран Мартиновић, истакавши одличну сарадњу са Министарством за рад, уз захвалност министру Вулину за обезбеђење значајних средстава за запошљавање.

Према речима Наташе Вулић, директорке Филијале Вршац, на евиденцији незапослених у општини Вршац налази се 6.236 лица. Од почетка године послодавци су исказали потребе за запошљавањем 835 лица, што је знатно више него у претходне две године, када су потребе за запошљавањем исказиване за 380 лица у просеку.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати