Заједнички циљ – смањење назепослености

Све ове теме заједничке су за тржишта рада Србије и Црне Горе, а током састанка гости из Србије упознати су са организационом структуром Завода за запошљавање Црне Горе и са актуелним подацима о стању на тржишту рада, а присутни су разменили информације о начину рада и програмима служби за запошљавање. 

Домаћин Драган Маровић, начелник Подручне једнице Подгорица за општине Подгорица, Даниловград, Цетиње, Тузи и Голубовци, представио је гостима мере активне политике запошљавања које су реализоване у првој половини 2019. године, као и све новине које је служба увела како би смањила незапосленост. Он је изнео податак да је у главном граду Црне Горе евидентирано 5.700 незапослених, што је око 1.400 мање него у истом периоду прошле године.

“Такав тренд смањења незапослености последица је бољег целокупног привредног амбијента, као и примене подстицајних мера које Завод за запошљавање Црне Горе реализује”, истакао је Маровић.

Заменик директора Филијале за град Београд Синиша Кнежевић рекао је да је број незапослених лица у Београду, у односу на септембар 2018. године смањен за 13,03 одсто и да тренутно износи 66.914. „Смањење незапослености резултат је мера Владе Републике Србије, сарадње београдске филијале НСЗ са локалним самоуправама у главном граду, као и све бољег привредног амбијента”, додаје Кнежевић.

Током радног састанка говорило се о услугама које две службе пружају незапосленима и послодавцима, а размењена су и искуства у области издавања радних дозвола страним држављанима.

У делегацији Филијале за град Београд биле су и Душица Лукић, начелница Одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере и Биљана Љубисављевић, начелница Одељења за управне и заступничке послове.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати