Више од 4.000 пријава за преквалификације у ИТ сектору

Пријављивање за учешће у пројекту, у оквиру којег ће до краја године 900 полазника у целој Србији бити обучено за рад на позицији програмера, траје до недеље 5. новембра, на веб-сајту www.itobuke.rs. Право учешћа имају сви пунолетни грађани који имају минимум средњу стручну спрему.

Програм преквалификација покренут је са циљем обезбеђивања кадрова за индустрију програмирања, која у Србији расте око 20 одсто годишње и шанса је за запошљавање програмера. Процене су да тренутно на тржишту рада недостаје између 15.000 и 20.000 стручњака из ове области.

Преквалификације у ИТ сектору наставак су успешног пилот-пројекта, покренутог на предлог Министарског савета за информационе технологије и иновационо предузетништво, у оквиру којег је до сада 100 полазника обучено за рад на позицији јуниор програмера. Део полазника већ је пронашао запослење, док 70 одсто њих похађа стручне праксе у великим ИТ компанијама.

Канцеларија за ИТ и еУправу још једном позива грађане да искористе прилику и пријаве се на конкурс који ће им обезбедити да стекну знања и развију вештине за рад у најбржерастућој индустрији.

Такође, позивају и правна лица да учествују у расписаном конкурсу. Све додатне иформације могу се добити на сајту www.rs.undp.org.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати