Велико интересовање за радионице „Знањем до циља” – приjављено 558 кандидата

На седници Савета за запошљавање града Београда, одржаној након истека рока за пријављивање заинтересованих за радионице, одлучено је да се, с обзиром на велико интересовање за овај програм, радионица одржи у трајању од пет недеља (током марта и почетком априла), а не једна како је првобитно планирано, и на тај начин омогући свим пријављеним кандидатима да се бесплатно едукују и учествују у овом програму. У првој недељи биће позвано око 110 кандидата, углавном незапослених, који имају пословну идеју.

О тачном времену и месту одржавања радионица кандидати ће бити благовремено обавештени од „Беоком сервиса”.

„Савет за запошљавање града Београда, чији су чланови и представници Националне службе за запошљавање, Привредне коморе Београда, Регионалне агенције за развој и европске интеграције, Градског центра за социјално предузетништво, као и Фонда за развој Републике Србије, који имају огромно искуство у пружању неопходног, елементарног знања за почетнике у бизнису, овим радионицама ће полазницима омогућити да се, осим упознавања са делокругом ових институција, упознају са правним облицима оснивања, пореским и другим финансијским обавезама, писањем бизнис плана, процедурама Фонда за развој за кредите за почетнике и старт-ап кредитима, осталим могућим изворима финансирања доступним на нашем тржишту, комуникационим стратегијама и вештинама пословне комуникације, као и осталим занимљивим и веома корисним темама“, изјавио је Драгомир Петронијевић, члан Градског већа и председник Савета за запошљавање града Београда.

Секретарка за привреду Тијана Маљковић истакла је да ће се на овим радионицама кандидатима пружити елементарно знање потребно за отпочињање сопственог бизниса.

„Имаће могућност да са потврдом о завршеним обукама конкуришу за старт-ап кредите и разне субвенције и подстицаје потребне за почетак пословања, уз подршку Града Београда и свих институција које се баве решавањем проблема незапослености“, истакла је Маљковићева.

Отварање радионица „Знањем до циља” одржаће се у понедељак, 2. марта, у 11 часова. Предвиђено је да се понедељком и уторком одржавају радионице НСЗ - Филијале за град Београд, на тему „Пут до успешног предузетника“, средом радионица Привредне коморе Београда - „Израда бизнис плана“, четвртком радионица РАРЕИ-а, са темом „Увод у маркетинг и продају за почетнике у пословању”, петком Фонда за развој - „Апликациона обука за старт-ап кредите”, док су последња два дана, субота и недеља, намењена радионицама Градског центра за социјално предузетништво Београда, са темама „Анализа тржишта” и „Пословна комуникација”.

Потврду о учешћу у програму едукација „Знањем до циља”, кандидати ће добити уколико целе недеље присуствују свим радионицама.
 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати