Успешно спровођење јавних радова у Филијали Нови Пазар

У Филијали Нови Пазар ове године је укупно је ангажовано 161 лице код 16 послодаваца, од тога је 16 лица ОСИ. Директор новопазарске фиилијале НСЗ, Фахрудин Ђекић је са својим сарадницима обишао два извођача и то: „Општу болницу Нови Пазар“ и Спортско-сајамску установу „Пендик“. Код оба послодавца укупно је ангажовано 27 лица.

„Сва лица која су ангажована финансијски су подржана од стране Националне службе са 22.000 дин. На овај начин ми помажемо свим извођачима радова да задовоље и допуне своје кадровске капацитете, али и мотивишемо раднике да буду активнији на тржишту рада и заснују радни однос код постојећих, али и других послодаваца на територији града.“, истакао је Фахрудин Ђекић.

Извођачи радова су изразили задовољство одличном сарадњом, коју имају са Филијалом НСЗ. Директор Опште болнице, др Мехо Махмутовић истиче да је и поред стално запослених радника, нових 18 људи изузетно допринело да се уреди круг Опште болнице, који је сада чистији и видно сређенији, те да се нада да ће се  наставити овај тренд срадње у реализацији оваквих пројеката. “Можете да видите како је чистији овај круг око болнице, уређенији и мислим да за нас овакве акције пуно значе“ рекао је др Мехо Махмутовић.

Сарадњу кроз пројекат Јавних радова, новопазарска филијала наставила је и са Спортско-сајамском установом „Пендик“ где је ангажовано 9 лица са евиденције незапослених на чишћењу и одржавању спортско рекреативних терена. „Ови људи су нам били неопходни с обзиром да ми немамо довољан број радника за све ове објекте и површине које одржавамо. Срадници из НСЗ су нам изашли у сусрет и ми смо ангажовали додатних 9 особа и за нас ово представља велики значај“, истиче Енес Пљакић ,директор ове установе.

Корист је обострана, а посебно за ангажована лица. „С обзиром да знамо да обављамо поједине врсте послова, нама су послодавци изашли у сусрет и радимо посао који волимо. Овом приликом се посебно захваљујемо Националној служби за запошљавање што нам је пружила могућност да се радно ангажујемо. Имаћемо радни стаж  ова четири месеца и додатно радно искуство“, каже Дејан Симовић који је кроз пројекат Јавних радова укључен да ради у Спортској установи.

Филијала Нови Пазар је закључила уговоре са 16 послодаваца уз ангажовање 161 лица. Износ уложених средстава је 21.324.309 дин. У Новом Пазару ангажовано је 123 лица, а у Тутину 22. Што се тиче ангажовања особа са инвалидитетом, њих 16 је укључено кроз 4 јавна рада, а износ уложених средстава је 1.911.834 дин.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати