Уручени уговори о самозапошљавању и стручној пракси

Међу 74 нова предузетника су и четири особе са инвалидитетом и једно лице ромске националности. На списку делатности које се покрећу захваљујући субвенцијама су производња одевних предмета, намештаја, фризерски и козметички салони, занатске радионице за оправку електро уређаја и рачунара, производња играчака од дрвета, иконописање, агенција за пружање интелектуалних услуга и образовања.

Градоначелник Краљева доктор Предраг Терзић честитао је будућим предузетницима на храбрости и одлуци да самостално започну свој пословни подухват.

Овом приликом уручени су и уговори за 22 лица која ће кроз програм стручне праксе стећи неопходна радна искуства, знања и вештине потребне за рад у струци.

Уговоре о самозапошљавању и укључивању у програм стручне праксе уручили су директор НСЗ Зоран Мартиновић и градоначелник Предраг Терзић. Матиновић је подсетио да је тренутни број незапослених на евиденцији НСЗ најмањи у протеклих 25 година, чему је свакако допринела и успешна сарадња НСЗ и локалних самоуправа у Србији, међу осталим и у Краљеву. Сарадња која се реализује кроз заједничко финансирање мера и програма активне политике запошљавања, биће настављена и у наредном периоду.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати