Унапређење подршке у планирању каријере

„Национална служба за запошљавање, као носилац реализације пројекта Европске уније ИПА 2012 'Повећање делотворности политике запошљавања према угроженим групама', наставља са активностима и у овој години, опремањем и ширењем мреже клубова за тражење посла, центара за каријерно вођење и саветовање, како у јединицама локалних самоуправа, тако и у филијалама НСЗ. Циљеви Центра су унапређење подршке незапосленим лицима у запошљавању, пружањем актуелних информација о свету рада, образовања и запошљавања, доступност самоуслужних система за информисање и процену личних капацитета и професионалних интересовања, као и пружање помоћи у планирању каријере“, рекао је Мартиновић.

Саветница за планирање каријере у Филијали Чачак НСЗ Анђелка Маринковић је истакла да је већ започета организација активности које ће током наредне недеље бити реализоване у Центру. У плану је одржавање обуке „Тренинг самоефикасности“, у коју ће бити укључене особе са инвалидитетом, са циљем да полазници развију вештине и технике за ефикасније прихватање активне улоге у планирању каријере и тражењу посла.

Међу представницима НСЗ који су присуствовали отварању Центра за информисање и професионално саветовање били су и Даријо Мачкић, председник УО, Владимир Ристовић, члан УО, Неда Милановић, директорка Сектора за подршку запошљавању, Душан Богосављевић, директор Сектора за пројекте и међународну сарадњу и Тања Будимир, начелница Одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати