У септембру 4. Саjам стипендиjа у организациjи Универзитета у Београду

Univerzitet u Beogradu će i ove godine organizovati Sajam stipendija u zgradi Rektorata na Studentskom trgu u Beogradu.

Sajam će, kao i prošle godine, trajati dva dana i održaće se 27. i 28. septembra 2017. godine.

Organizacija ove manifestacije ima za cilj da podigne nivo informisanosti studenata o mogućnostima nastavka studija u Srbiji i inostranstvu, uslovima koje bi trebalo da ispunjavaju da bi uspešno upisali željene studije, veštinama koje su im potrebne prilikom prijave, značaju proaktivnog stava, pravovremene informisanosti, celoživotnog učenja i mobilnosti. Pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, na sajmu učestvuju i kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu.

Prvog dana Sajma, nakon svečanog otvaranja, predstavnici Univerziteta u Beogradu predstaviće mogućnosti za mobilnost studenata, nastavnika i istraživača Univerziteta u Beogradu, aktuelne mere podrške, nagrađivanja i stipendiranja studenata, mogućnosti za karijerno informisanje i savetovanje po pitanju nastavka studija, a biće organizovano i predavanje o tehnikama polaganja međunarodno priznatih ispita stranih jezika. Drugog dana Sajma, biće organizovane informativno-konsultativne sesije od 10 do 16 časova u holu i dvorištu Rektorata i prateći program prezentacija u svečanoj sali, tokom kog će učesnici Sajma moći da predstave svoje programe i daju savete i smernice zainteresovanim posetiocima.

Detaljnije informacije i program su dostupni na sajtu
http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija-2017.

  • Konkurs za volontiranje u okviru Sajma stipendija 2017.

Sajam stipendija na Univerzitetu u Beogradu, u dvorištu i zgradi Kapetan Mišinog zdanja posetilo je prošle godine 3000 studenata tokom oba dana, učešće je uzelo preko 60 predstavnika različitih institucija učesnica, a u realizaciji događaja učestvovao je veliki broj studenata sa različitih fakulteta u svojstvu volontera Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu*.

Okupljamo novu sjajnu ekipu koja će ove godine zajedno sa nama napraviti još bolji sajam za svoje mlađe i starije kolege. Posetioci sajma će ovog septembra saznati više o različitim mogućnostima za nastavak studija i usavršavanje tokom studija u našoj zemlji i inostranstvu, i to iz prve ruke, od predstavnika institucija koje dodeljuju stipendije i dobiti odgovore na pitanja u vezi sa  uslovima, načinom prijave i rokovima za konkurisanje.

Ukoliko želite da budete deo ove priče i imate vremena tokom septembra, priključite se organizacionom timu Sajma stipendija, koji se održava 27. i 28. septembra u prostorijama Rektorata (Studentski trg1).

Konkurs je otvoren za studente svih fakulteta Univerziteta u Beogradu do 1.septembra 2017.godine, a prijavu možete popuniti na sledećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduDFiBlu4e3UsFVzgIeZAh4ZqBQukjyLlWiSYSds0taQrSUg/viewform

Počevši od 6. septembra Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu će organizovati niz sastanaka tokom kojih će se odabrani kandidati upoznati detaljnije sa projektom i svojim zaduženjima u okviru različitih timova (tim za promociju, logistiku, itd.). Nakon završetka Sajma stipendija svi volonteri će dobiti potvrdu o volontiranju.
 

*Organizaciona jedinica Univerziteta koja se bavi karijernim vođenjem i savetovanjem mladih na svim nivoima studija, tokom studiranja i nakon diplomiranja. Centar pruža informacije studentima svih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu o prilikama za zapošljavanje i usavršavanje, prakse, honorarni posao, volontiranje, obuke, takmičenja, posete kompanijama, stipendijama i studiranju u inostranstvu. Objavljujemo pozive na radionice, panel diskusije, sajmove i druga dešavanja koja organizujemo i na kojima učestvujemo tokom cele godine na fakultetima, u zgradi Rektorata i drugim lokacijama u Beogradu. Studenti mogu da zakažu savetovanje, kao i da uz podršku savetnika ili samostalno koriste onlajn alate za planiranje karijere i donošenje odluka po pitanju sledećih koraka nakon diplomiranja. Prijem studenata u kancelariji na adresi Studentski trg 1 je svakog radnog rada od 10 do 16 časova, telefonom na broj 011/ 3207 419 od 8.30 do 16.30, ili na mail: non-stop@www.razvokarijere.bg.ac.rs

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати