У понуди више од 3.000 радних места

Посетиоцима су се на отварању сајма обратили директор НСЗ Зоран Мартиновић и градоначелник Београда Синиша Мали.

,,Слика тржишта рада се у последњих неколико година значајно променила у позитивном смеру. Број незапослених на евиденцији у целој Србији у јануару ове године у односу на исти период претходне године смањен је за скоро 10%, а у Београду и преко 12%, чему је свакако допринела одговорна политика коју спроводи Влада Републике Србије, али и Град Београд, који и те како препознаје приоритете приликом спровођења Локалног акционог плана запошљавања. Са Градом имамо одличну сарадњу последњих година, што је резултирало смањењем броја незапослених лица и верујем да ће се током 2018. наставити ти позитивни трендови“, истакао је Мартиновић.

Синиша Мали, градоначелник Београда, у наставку je истакао:

,,Овај сајам је круна нашег рада у последње четири године. Бројке говоре саме за себе. Овде је 117 послодаваца и 3.098 радних места у понуди. Ово је велики успех свих нас и свих вас, јер смо се у протекле четири године потрудили да Београд покренемо са мртве тачке, да Београд постане град инвестиција, град будућности, град нових радних места. Историјски никад мање незапослених у нашем граду није било него данас.

Наставићемо не само са активном подршком младима, већ и са активном подршком послодавцима, субвенцијама ћемо помоћи и пољопривреду, женско предузетништво, иновативне делатности, као и кроз БГ праксу и Савет за запошљавање који Драгомир Петронијевић сјајно води. Очигледно је да смо на правом путу да нашим младима обезбедимо сигурну будућност управо овде, у нашем граду“.

На сајму је учествовало 118 послодаваца, који су исказали потребу за преко 3.000 радника различитих профила и степена квалификација: правника, менаџера продаје, оператера у кол-центру, производних и физичких радника, радника обезбеђења, инжењера и техничара, продаваца, саветника за осигурање, месара, касира, магационера, медицинских сестара, неговатеља и лекара, програмера, административаца и комерцијалиста, ауто-механичара, ауто-електричара, графичара и дизајнера, фармацеута, технолога, конобара, кувара, хигијеничара, рецепционера, грађевинских и машинских радника, туризмолога, возача аутобуса...

У оквиру пратећег сајамског програма, у биоскопској сали Дома омладине организована је радионица „Знањем до циља“, намењена будућим предузетницима који планирају покретање приватног бизниса, док је у малој сали Дома омладине организована презентација актуелних јавних позива НСЗ за ову годину.

Сви који су у потрази за послом били су у прилици да на сајму успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају своје радне биографије (CV).

На штанду Националне службе сви заинтересовани могли су да се информишу о актуелним програмима за подстицање запошљавања, док је незапосленима пружана и помоћ у писању радне биографије (CV).

У току 2017. године одржано је 11 сајмова на којима су учествовала 332 послодавца који су исказали потребе за запошљавањем 5.653 лица, а регистровано је учешће 8.544 лица која траже запослење, од којих се 2.236 (26,2%) и запослило овим путем.

Организатори Београдског сајма запошљавања и пракси су Скупштина града Београда, београдска филијала НСЗ и Привредна комора Србије - Привредна комора Београда.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати