Транс2Wорк

Носилац пројекта је Универзитет Македонија из Солуна, Катедра за образовну и социјалну политику. Пројекат реализује конзорцијум који окупља 22 партнера, међу којима су високошколске институције, невладине организације, удружења послодаваца и службе за запошљавање.

Циљна група Trans2Work пројекта је широка групација садашњих и потенцијалних студената са инвалидитетом, универзитетски центри за каријерни развој, наставно особље, као и послодавци из приватног и јавног сектора.

Циљ пројекта је да повеже високо образовање и приступачно пословно окружење кроз:

  • унапређење капацитета високошколских установа за пружање подршке студентима са инвалидитетом за прелазак са студија на посао, у складу са препорукама ЕУ и
  • припрему послодаваца за потпуније разумевање потреба особа са инвалидитетом у циљу проширења понуде радних места.

У периоду од 14.10.2015. до 14.10.2018. године НСЗ ће својим учешћем подржати реализацију различитих пројектних активности, међу којима су најзначајније:

  • идентификација и анализа потреба послодаваца и студената са инвалидитетом;
  • креирање веб-алатке која ће помоћи послодавцима да идентификују одговарајуће кандидате за радна места и студентима са инвалидитетом да идентификују своја интересовања и образовне потребе;
  • креирање портала који ће повезивати послодавце, особе са инвалидитетом и стручно особље одговорно за развој едукативних програма у свим партнерским земљама;
  • едукација наставног особља, послодаваца и особа са инвалидитетом на тему управљања каријером;
  • јачање капацитета универзитетских каријерних центара и успостављање улоге ментора за студенте са инвалидитетом;
  • подизање свести послодаваца у вези са предностима запошљавања особа са инвалидитетом.

Више информација о пројекту можете добити на веб-сајту: http://www.trans2work.eu или упитом на мејл: sandra.skumpija@nsz.gov.rs.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати