Сусрет који ствара шансу

Тражени су радници различитих профила и нивоа квалификација и то: у електро и машинској индустрији, текстилној, дрвно прерађивачкој, економији и администрацији, саобраћају и угоститељству, што говори о квалитетној понуди слободних радних места.

Конкретно су тражени дипломирани машински инжењери, електроинжењери, електротехничари, шивачи, столари, дипл. правници, дип.економисти, економски техничари, комерцијалисти, администратори, продавци, магационери,  аутомеханичари, месари, конобари, кувари, возачи, те сама чињеница да послодавци данас највећим делом имају потребе за радницима у производном сектору говори о томе да можемо очекивати добре ефекте сајма запошљавања.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић је приликом отварања сајма нагласио: „ Сајмови запошљавања представљају веома значајну активност Националне службе. До сада је одржано 35 сајмова запошљавања. Број лица која су запослена након сајмова запошљавања износи 16.260, што је ефекат од 24.78%. Очекујемо да и сајам запошљавања у Јагодини у наредном периоду оствари добре ефекте, јер кроз директну размену информација послодаваца и незапослених ствара се потенцијал нових пословних односа.

Градоначелник Града Јагодине Ратко Стевановић је навео: “ Град Јагодина је веома посвећен подршци иновативних идеја и запошљавању кадрова, тако да подржава и активности Националне службе да кроз сајмове запошљавања послодавцима и незапосленима омогући почетак добре пословне сарадње кроз запошљавање“

Приликом отварања сајма в.д. директора Филијале Јагодина Светлана Митровић је изјавила: „Сајмови запошљавања су место директног сусрета послодаваца и незапослених, где се стварају први значајни контакти. Стварање добрих кадровских капацитета за послодавце представља озбиљан изазов и ресурс који значи опстанак, док незапослена лица имају добру прилику да пронађу запослење у свом основном или алтернативном занимању.“

Послодавци и незапослени су показали висок ниво мотивисаности да њихови контакти прерасту у пословни однос послодавца и запосленог.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати