Споразум између НСЗ и Града Чачка најављује нове послове за Чачане

Град Чачак препознао је јаку улогу НСЗ у активној политици запошљавања и потписивањем Споразума обезбедио развој привреде и стварање већих могућности за своје житеље. Традиционално добра сарадња се наставља, а досадашњи резултати биће подстрек у даљем раду. Ово је потврда великог заједничког труда и разумевања заједничког циља, а то је решавање друштвеног проблема – проблема незапослености.

Подсећамо, Национална служба за запошљавање у сарадњи са локалним самоуправама у целој Србији спроводи програме и мере запошљавања и учествује у њиховом суфинансирању. Све мере су прилагођене потребама локалног тржишта рада. Из године у годину повећава се број локалних самоуправа које се одлучују за сарадњу, а ове године је Одлуком о суфинансирању обухваћено 118 градова и општина. Са њима се потписују споразуми о реализацији програма самозапошљавања, отварања нових радних места, јавних радова, стручне праксе и стицања практичних знања за неквалификоване раднике. За те намене НСЗ је определила више од 500 милиона динара, а локалне самоуправе око 550 милиона.

Последњи подаци о броју незапослених на евиденцији показују добре резултате у спровођењу политике запошљавања. У априлу ове године регистровано је 676.693 незапослених на евиденцији НСЗ, што представља смањење од 7,96% у односу на исти период 2016. У програме и мере активне политике запошљавања у првом кварталу ове године укључена су 33.704 незапослена, од чега је више од 95% теже запошљивих, којима је посвећена посебна пажња.

Национална служба за запошљавање наставља интензивно да прати реализацију мера, што представља основ за планирање у наредном периоду и стварање услова за запошљавање што већег броја људи.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати