Сајам запошљавања у Житишту

Отварању сајма присуствовали су Зоран Мартиновић, директор НСЗ, Даријо Мачкић, председник Управног одбора НСЗ, Татјана Мијатовић, директорка Филијале Зрењанин НСЗ, начелница округа Снежана Вучуревић и представници Општине Житиште - председник Митар Вучуревић са сарадницима и Јелена Травар Миљевић, председница Локалног савета за запошљавање

„Током 2016. године у Србији је одржано преко 60 сајмова запошљавања, а резултат је запошљавање више од 12.000 незапослених који су посетили сајмове. Стопа незапослености у нашој земљи бележи силазну тенденцију, број лица на евиденцији из месеца у месец се смањује, а повећава се број запослених. Локални актери значајно доприносе спровођењу мера активне политике запошљавања и заиста је похвално да општина Житиште, као општина са малим бројем становника и малим буџетом, издвоји 20 милиона динара за програме запошљавања. НСЗ ове године са општином Житиште удружује 3,5 милиона динара“, истакао је директор НСЗ Зоран Мартиновић, отварајући сајам.

Председник општине изразио је задовољство што се у Житишту први пут одржава сајам запошљавања и изразио наду да ће ова манифестација у општини са 16.500 становника постати редовна.

„Ефекти сајма требало би брзо да постану видљиви. Очекујемо отварање неколико производних погона, међу њима први ће бити за прераду живинског меса, где ће ухлебљење наћи 200-250 радника“, изјавио је Вучуревић.

„На евиденцији испоставе Филијале Зрењанин у Житишту је 2.200 незапослених. На овом сајму учествује 14 послодаваца, у чијим фирмама је тражено 169 радника различитих занимања. Посећеност је добра, а настојаћемо да се и сајам у Житишту одржава редовно“, истакла је директорка зрењанинске филијале НСЗ.

Тражени су били радници у производњи, шивачи, продавци, пекари, месари, возачи, котлари, кувари, конобари, точиоци горива, административни радници, графички радници и др.

У оквиру сајма одржан је састанак представника Националне службе за запошљавање, локалне самоуправе и привредника са подручја општине Житиште.

У Филијали Зрењанин НСЗ сајмови се одржавају од 2005. године. До сада је одржан 21 сајам у Зрењанину и 5 у Новом Бечеју.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати