Преко 600 слободних радних места на Сајму запошљавања у Нишу

Сајам су обишли директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, градоначелник Ниша Дарко Булатовић, директор Филијале Ниш НСЗ Бобан Матић и заменица директора Наташа Станковић са сарадницима.

„Од почетка године до сада je на сајмовима запошљавања у Србији понуђено око 8.000 слободних радних места, што је заиста одличан број, имајући у виду да је за целу прошлу годину на саjмовима било укупно понуђено око 15.000 радних места. Овај податак свакако охрабрује и уз остале мере активне политике запошљавања, за које је ове године издвојено највише средстава у последњих 5 година, можемо да очекујемо добре резултате“, истакао је овом приликом директор НСЗ Зоран Мартиновић.

„Охрабрује то што када је Ниш у питању у последње време преовладавају лепе вести о смањењу незапослености, отварању нових компанија и о томе колико ће која компанија да запосли радника, за разлику од неких претходних времена, када је главна тема била која ће се фирма затворити и колико ће људи остати без посла“, казао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Колико се ситуација у Нишу променила, илустровао је подацима Бобан Матић, директор нишке филијале НСЗ.

„У поређењу са истим периодом пре 3 године, у Нишу је број незапослених на евиденцији смањен за 26%. Очекујемо наставак овог позитивног тренда на тржишту рада, а поред програма и мера активне политике запошљавања финансираних из буџета републике Србије, у мају или јуну очекујемо и јавне позиве за програме и мере финансиране средствима локалних самоуправа,“ истакао је Матић.

На сајму је понуђено преко 600 слободних радних места, а тражени су: дипломирани инжењери машинства, електронике, архитектуре, менаџери продаје, менаџери производње, дипломирани економисти, дипломирани правници, дизајнери, текстилни инжењери, кројачи, текстилни техничари, кувари, конобари, продавци, возачи, магационери, итд.

„Предстоји нам пораст тражње и повећање обима производње, тако да су нам потребни додатни радници које морамо да ангажујемо што пре. До сада смо прикупили велики број радних биографија, тако да ће нам ово учешће на сајму свакако бити од кристи“, истакла је Марина Маринковић, менаџер општих и кадровских послова у „Нишкој пивари“, компанији која је након успешне приватизације прошле године поново кренула са радом.

Леп дан и одлична понуда послова учинили су да овај сајам буде изузетно добро посећен.

„Предала сам CV на 4 места, па ћемо видети. Иначе сам прехрамбени техничар са добрим искуством, имам богату радну биграфију, тако да се надам да нећу дуго чекати на ново запослење“, каже са оптимизмом Јелена К.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати