Позитивни трендови

Национална служба за запошљавање расписала је јавне позиве у циљу реализације програма и мера активне политике запошљавања, а Акционим планом запошљавања за 2018. годину, који је усвојила Влада Србије, предвиђено је да за активне мере запошљавања ове године буде издвојено 3,65 милијарди динара из средстава Националне службе, као и додатних 550 милиона динара за особе са инвалидитетом.

Тим поводом у Media & reform центру у Нишу одржана је прес конференција којој су присуствовали бројни представници локалних и националних медија.

Програме и мере активне политике запошљавања представио је директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић.

„Средства за ове намене значајно су увећана ове године, тако да очекујемо и већи обухват лица. Око 25.000 незапослених биће укључено у програме и мере активне политике запошљавања, што ће додатно допринети већ присутним позитивним трендовима смањења незапослености. Ускоро ће бити представљен и један потпуно нов програм, намењен запосленим лицима, који ће за циљ имати да предупреди проблем незапослености“, истакао је овом приликом Мартиновић.

Позитивни трендови на тржишту рада евидентни су и у Нишу. Филијала Ниш НСЗ у континуитету бележи смањење броја незапослених на евиденцији.

„У поређењу са истим периодом 2014. године данас имамо 25% мање незапослених на евиденцији када је у питању град Ниш, а 23,5% мање када је у питању подручје које покрива цела филијала. То су заиста добри показатељи и надамо се да ће се тај тренд наставити и у наредном периоду“, нагласио је директор Филијале Ниш НСЗ Бобан Матић.

Презентацији је присуствовала и заменица директора нишке филијале Националне сужбе за запошљавање Наташа Станковић са сарадницима.

Јавни позиви и конкурси Националне службе за запошљавање објављени су у публикацији „Послови“ број 764/765 и на сајту Националне службе за запошљавање: www.nsz.gov.rs. Информације о јавним позивима и конкурсима сва заинтересована лица могу добити и у свакој организационој јединици НСЗ или путем Позивног центра НСЗ, позивом на број: 0800/300-301 (бесплатан позив из фиксне телефоније).

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати