Потписан протокол о сарадњи са Удружењем „Жене на прекретници“

 Протокол су потписали Мирослава Перишић, председница Управног одбора Удружења „Жене на прекретници“ и Синиша Кнежевић, заменик директора Филијале за град Београд НСЗ.

Удружење „Жене на прекретници“ основано је са циљем да се оснаже и оспособе жене које су остале без посла, организовањем радионица/саветовалишта за психолошку подршку, пружањем правне помоћи, развојем каријере, повезивањем у циљу размене искустава, са акцентом на самозапошљавању и ангажовању на новим пословима. И то управо оних које припадају најугроженијем делу женске популације у Србији: између 45 и 60 година. 

- У овом тренутку у Београду се на евиденцији налазе 21.004 жене старости од 45 до 59 година. Наша обавеза је да овој категорији теже запошљивих лица пружимо максималну подршку - рекао Синиша Кнежевић, док је Мирослава Перишић изразила очекивање да ће обострано професионално и радно искуство и непосредна сарадња помоћи да се пут до новог запослења жена старијих од 45 година учини краћим и извеснијим него што је до сада био. 

Рањивост ове групе жена је изражена у чињеници да не остварују право на пензију, немају искуства у тражењу посла, послодавци им у тим годинама не нуде посао, а при томе њихове породице још зависе од њихове финансијске подршке. 

Планиране активности сарадње са НСЗ су у организацији радионица и обука, попут психолошке радионице „Животна криза - шанса или губитак“, радионица „Помоћ и подршка у тражењу посла“, „Шта ако нам се догоди отказ?“, затим радионица усмерених на лични развој - „Управљање каријером“, „Од идеје до реализације“, али и на тему финансијске подршке - „Где и како до инвестиција за покретање посла“.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати