Потписан Колективни уговор о допуни Колективног уговора Националне службе за запошљавање

Допуном Колективног уговора усвојене су препоруке из Закључка Владе 05 Број: 53-4228/2021 од 06. маја 2021. године („Службени гласник РСˮ, број 46/2001 од 07.05.2021. године) којим су дате смернице послодавцима да измене свој општи акт, односно уговор о раду или други појединачан акт, у делу којим се уређује накнада зараде, односно накнада плате.

Наведеним су прецизиране одредбе Колективног уговора Националне службе за запошљавање, тако да се право на накнаду плате у висини од 100% просечне плате у претходних 12 месеци, пре месеца у којем је наступила привремена спреченост за рад, обезбеђује запосленима који су, у време трајања проглашене епидемије заразне болести и пре привременог одсуствовања са рада због потврђене заразне болести COVID-19, вакцинисани, као и запосленима који из здравствених разлога не могу бити вакцинисани и који, о томе, уз извештај лекара о привременој спречености за рад, доставе одговарајућу потврду надлежне здравствене установе.

 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати