Посао за 470 радника

У изградњу фабрике, коју чини 21 објекат, уложено је око 90 милиона евра, а инвеститор је компанија „Борбени сложени системи“, део „Југоимпорта СДПР“. Реч је о првој оваквој фабрици која се гради у последњих четрдесeтак година, а производиће стрељачку муницију.

Тренутно је у фабрици запослено 47 радника, а расписан је конкурс за још 250 радних места, за која је већ конкурисало више од 2.000 људи. До краја друге фазе изградње у фабрици ће бити запослено више од 470 радника.

Отварању и почетку производње присуствовао је председник Србије Александар Вучић, који је истакао да ће се на том месту годишње производити 100 милиона комада стрељачке муниције, што ће много значити и за Пожегу и за целокупну одбрамбену индустрију Србије.

„Подсећам вас да је у одбрамбеној индустрији 2012. године било запослено 8.000 људи, данас 11.300, док би до краја године у том сектору требало да ради 12.000 радника. Такође, 2012. године укупан извоз одбрамбене индустрије био је 154 милиона долара, а данас је 484 милиона. До 2020. године очекујемо да ће укупан извоз производа одбрамбене индустрије бити преко милијарду долара“, истакао је Вучић.

Отварању фабрике муниције у Узићима и свечаном пуштању погона у рад присуствовали су министар одбране Александар Вулин, министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић и други високи званичници.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати