Побољшање пословног амбијента

Директор НСЗ Зоран Мартиновић састао се у Новом Пазару са градоначелником Нихатом Бишевцем. Циљ посете је било дефинисање активности усмерених ка подстицању запошљавања и побољшању пословног амбијента у том региону.

„НСЗ има циљ да повеже све партнере који делују на тржишту рада и да заједнички радимо у правцу економског раста и развоја“, рекао је Мартиновић. Он је нагласио да је Нови Пазар међу градовима који су показали разумевање за политику запошљавања и издвојили значајна средства за локалне акционе планове.

„Национална служба за запошљавање је током 2017. године издвојила око 90 милиона динара за програме запошљавања у Новом Пазару. Ове године око 50 милиона, а до краја године ће бити још више, тако да је ово порука свим послодавцима да се информишу о програмима које ми нудимо и о условима под којима планирамо наша средства“, рекао је директор Националне службе за запошљавање.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац је истакао да је сарадња Града и НСЗ изузетна, како са централом у Београду, тако и са новопазарском филијалом. „Незапосленост је велики проблем у целој земљи, а посебно на локалном нивоу, тако да се трудимо да уз помоћ добро дефинисаног Локалног акционог плана помогнемо нашим послодавцима да се боље позиционирају на тржишту и тиме подстакнемо запошљавање на локалном нивоу“, истакао је Бишевац.

У 2018. години Град Нови Пазар је издвојио 5 милиона динара за суфинансирање субвенција послодавцима за запошљавање лица из категорије теже запошљивих, а НСЗ учествује са истим износом. Основ свега је Локални акциони план, у коме се истиче да је издвојено укупно 10 милиона динара за запошљавање теже запошљивих категорија са евиденције незапослених.

Директор НСЗ и градоначелник Бишевац обишли су две успешне новопазарске фирме – ДОО „Mizan line“ и ДОО „Join“.

Компанија „Mizan line“ је у последње две године запослила преко 30 лица директним посредовањем и око 20 лица кроз различите финансијске подстицаје које нуди Национална служба, што представља добар пример одличне сарадње НСЗ са послодацима, чији ефекти се огледају у расту броја запослених.

Директор новопазарске филијале НСЗ Фахрудин Ђекић је истакао да са фирмом „Join“ ДОО већ дуги низ година Национална служба има успешну сарадњу. Заједнички се спроводи читав сет мера, како посредовање тако и финансијска подршка, све у циљу што бољег одабира квалитетних кадрова за послодавца. Ђекић је истакао да ће на нивоу филијале до краја године у различите мере које спроводи НСЗ бити укључено преко 500 лица, те да се очекује константан пораст броја запослених.

Власници оба предузећа су изразили велико задовољство досадашњом сарадњом, како у погледу информисања о мерама и услугама које послодавцима стоје на располагању, тако и у спровођењу заједничких активности са Филијалом Нови Пазар НСЗ.

Да су мере које спроводи Влада Републике Србије и Национална служба јако ефикасне, говори и податак да је за запошљавање лица из категорије теже запошљивих на новотвореним радним местима само за ову годину за Филијалу Нови Пазар издвојено преко 13 милиона динара за запошљавање 61 лица са евиденције.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати