Отворен Сајам за треће доба

“Брига о старијим суграђанима и пензионерима остаће један од приоритета Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Владе Републике Србије. Влада је 2014. суштински променила однос према свим грађанима, а посебно према најстаријима и особама са инвалидитетом”, рекао је на свечаном отварању министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и најавио да ће се убудуће Сајам за треће доба одржавати у другом термину.

“Министарство је већ данас договорило са Београдским сајмом да се убудуће Сајам за треће доба одржава упоредо са Сајмом књига, а вероватно ћемо га назвати Сајам породице, јер желимо да приближимо младима вас најстарије, да покренемо међугенерацијску сарадњу, да то постане традиција у Србији. Друштвена одговорност према старијима мора да буде на највишем могућем нивоу, а ми ћемо као друштво да се за то залажемо”, рекао је Ђорђевић.

У име председника Републике Александра Вучића манифестацију је отворио потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

„Свесни смо три врсте проблема које имају пензионери, а то су материјални статус, доступност здравствених услуга и социјална укљученост“, рекао је Љајић и истакао жељу Владе Србије да се пензије повећавају из године у годину.

„Дођите да заједно закорачимо у другу младост“ - један је од слогана и позива које организатори Сајма за треће доба упућују старијим суграђанима. У организацију ове јединствене манифестације укључена су различита удружења, организације и државне институције. Они заједно окупљају сениоре и оне који имају шта да им понуде.

Ово је сајам који доприноси квалитетнијем животу у трећем добу. На једном месту свим посетиоцима доступне су разноврсне услуге, попусти, поклони, програми и производи који за циљ имају подстицање активног живота популације 55+. Посетиоци могу да провере своје здравствено стање и сазнају тајне правилне исхране, да учествују у забавним радионицама и наградним играма, освоје вредне поклоне и бројне попусте, сазнају и одаберу како да испуне своје слободно време и забораве на усамљеност.

На сајму је поред бројних излагача, у оквиру Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања учествовала и Национална служба за запошљавање, која промовише јавне позиве намењене пре свега особама са инвалидитетом и подршку коју пружа у запошљавању свих категорија становништва.

Једна од услуга коју НСЗ нуди старијим суграђанима јесте и могућност пријаве на евиденцију других лица које траже запослење, у која спадају и пензионери, који на тај начин могу преко Националне службе да активно траже посао, уколико то желе и имају потребе.

Сајам је отворен и сутра од 10 до 17 часова, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати