Одржан 7. Форум служби запошљавања

Током форума представљени су и анализирани ефекти улагања у програме подршке развоју предузетништва и то на примеру добре праксе YЕП Инкубатора пословних идеја, који је реализован  у сарадњи са 32 локалне самоуправе у БиХ . Током прошле године YЕП је утицао на активацију више од 1.200 постојећих и потенцијалних предузетника, а финансијски и стручно је подржао покретање и развој посла за више од 100 почетника у бизнису.

„У Босни и Херцеговини тренутно је 435.260 незапослених и тај број представља историјски минимум“, рекао је Муамер Бандић, директор Агенције за рад и запошљавање те земље. “Проблем незапослености не могу решавати само виши нивои власти, већ је неопходно успоставити сарадњу између јавних служби за запошљавање и локалних заједница и  укључити послодавце и образовне институције”, нагласио је Бандић.

Поред представника свих босанскохерцеговачких служби и Завода за запошљавање, локалних заједница, министарстава и донатора, као један од панелиста на Форуму је учествовао и директор Националне службе за запошљавање Републике Србије Зоран Мартиновић.

“Стопа незапослености у Србији је тренутно на историјском минимуму, а стопа запослености на максимуму. Уз то видљива је све већа тражња за новим радницима у Србији, а шири се и листа дефицитарних занимања”, рекао је Мартиновић, који је представио и концепт заједничког рада локалних самоуправа и Националне службе за запошљавање.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати